2023 Türkiye’sinden insan manzaraları! Soğukta ekmek kuyruğu

Yayın tarihi: 17 Ocak 2023 Salı 9:50 am - Güncelleme: 17 Ocak 2023 Salı 10:06 am

AKP’nin ekonomi politikaları Türk lirasının alım gücünü günden güne eritirken, yurttaşların geçim derdi büyüyor. Türkiye’nin dört bir yanında görüntülenen ‘ucuz’ ekmek kuyruğunun bir diğer örneği de Konya’da görüldü.

AKP iktidarının sebep olduğu ekonomik kriz, yurttaşların geçim mücadelesini büyüttü. Yoksulluk giderek yaygınlaşırken, Türkiye’nin dört bir yanında ‘ucuz ekmek’ için halk ekmek büfeleri önünde uzun kuyruklar oluştuğu görülüyor.

Bunun bir diğer örneği de Konya’da kaydedildi. Konya’da AKP’li Karatay Belediyesi’nin işlettiği Halk Ekmek büfesi önünde, ekmeği piyasaya göre 50 kuruş daha ucuza satın almak isteyen yurttaşlar, soğuk havaya rağmen metrelerce uzun kuyruklar oluşturdu.

“BEN OLSAM UTANIRDIM”

Kentteki ekmek kuyruğunu sosyal medya hesabından paylaşan Saadet Partisi Konya İl Başkanı Hüseyin Saydam, iktidara tepki gösterdi.

Saydam, paylaşımında “Görüntüler Konya’dan. Bu görüntüleri 90’lı yıllardan hatırlıyorum. Dönemin iktidarının yanlışları sonucu yine her şey pahalanmış; vatandaşımıza, belediye olarak ucuz ekmek imkânı sağlamış, vatandaş da kuyruğa girmişti. Bugün genelde de yerelde de iktidar aynı. Ben olsam utanırdım.” ifadelerini kullandı.

AKP’nin kalesinde metrelerce ucuz ekmek kuyruğu

Yurttaşlar kara rağmen ucuz ekmek için kuyrukta!

İzmir’de askıda ekmek kuyruğu böyle görüntülendi