AKP ‘sakıncalı’ uyarısını dinlemedi, deprem bölgesinde ilk temel atıldı

Yayın tarihi: 23 Mart 2023 Perşembe 7:23 pm - Güncelleme: 23 Mart 2023 Perşembe 7:24 pm

Uzmanların ‘Depremler devam ediyor. Beton dökülmesi sakıncalı‘ diye uyardığı Kahramanmaraş’ta ilk temel atma töreni gerçekleştirildi. AKP’li Cumhurbaşkanı Erdoğan konutların 1 yıl içinde teslim edileceğini söyledi.

Kahramanmaraş merkezli depremlerden etkilenen 11 ilde, sözleşmesi imzalanan 46 bin 327 konutun 17 bin 902’sinin temelleri atıldı. Temel atma törenine AKP’li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli ve BBP Genel Başkanı Mustafa Destici de katıldı.

Bugün 3 depremin yaşandığı Kahramanmaraş’taki temel atma töreninde konuşan Erdoğan, Felaketten sonraki ikinci haftada kalıcı konutların inşası için adımları atmaya başladık. Mevcut planlamaya göre bir yıl içinde 319 bin konut ve köy evi, toplamda da 650 bin konutu yapacağız. Zemin etüdü başta olmak üzere, hazırlıkları biten yerlerde hemen ihaleleri yapıp, sözleşmeleri imzaladık ve inşaat aşamasına geçtik. Bugüne kadar 40 bin 104 konutun ve 6 bin 223 köy evinin inşasıyla ilgili hazırlıkları bitirip, ihalesini yaptık. Hasar tespitlerinin ardından Kahramanmaraş’ta 77 bin 57 afet konutu ve 30 bin 310 köy evi inşa etmek için kolları sıvadık. Bu rakamlar, halen süren tespit çalışmalarının sonuçlarına göre artabilecektir” ifadelerini kullandı.

Kahramanmaraş’ta şiddetli deprem

UZMANLAR ‘SAKINCALI’ DİYE UYARMIŞTI

Temel atma töreninin uzmanların ‘sakıncalı’ uyarısına rağmen yapılması dikkat çekti.

Yer bilimci Prof. Dr. Naci Görür ise, 26 Şubat’ta Twitter hesabından yaptığı paylaşımda, deprem bölgesinde devam eden inşaat çalışmalarına ilişkin şu uyarıda bulunmuştu: “Arkadaşlar, deprem bölgesinde artçı depremlerin yoğun olduğu bu zaman diliminde inşaatlarda beton dökmek son derece sakıncalıdır. Beton pirizlenme süresinde ciddi çatlak ve tahribat alabilir ve görevini göremez hale gelebilir.”

HDP üzerinden Millet İttifakı’nı hedef aldı, ‘HÜDAPAR tamamen yerli ve milli’ dedi

BUGÜN 5.3 BÜYÜKLÜĞÜNDE DEPREM OLDU

Kahramanmaraş’ın Göksun ilçesinde bugün 5.3, 4 ve 4.2 büyüklüğünde peş peşe depremler yaşandı.

KAHRAMANMARAŞ’TA CAN KAYBI 12 BİN 307

Bu arada Erdoğan, “İki büyük depremin yanı sıra, sayıları 20 bine yaklaşan artçı sarsıntılar bile tek başına karşılaştığımız felaketin büyüklüğünü göstermeye yeterlidir. Kahramanmaraş’ta can kaybımız 12 bin 307” açıklamasında bulundu.

Ali Tezel Erdoğan’ın ‘müjde’sini yorumladı: Zam değil sosyal yardım