AKP kurumları ‘kilit’liyor

Yayın tarihi: 30 Aralık 2021 Perşembe 3:09 pm - Güncelleme: 30 Aralık 2021 Perşembe 3:09 pm

Boğaziçi Üniversitesi’ne kelepçe ve kilit, TÜİK kapısına kilit vuran AKP iktidarı bugün Kılıçdaroğlu’nun ziyareti öncesi MEB’in kapısına da kilit vurdu.

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu dün yaptığı açıklama ile Milli Eğitim Bakanlığı’na (MEB) gideceğini söyledi. Kılıçdaroğlu’nun ziyareti öncesi Türkiye İstatistik Kurumu’na (TÜİK) benzer bir durum yaşandı. MEB, görüşmek için yanıt vermediği Kılıçdaroğlu’na kapıları kapattı. Bununla da yetinmeyen Bakanlık kapısına da kilit vurdu.

KILIÇDAROĞLU BAKAN’A YÜKLENDİ

Kılıçdaroğlu duruma ilişkin şu açıklamayı yaptı: “MEB’e gittim, bakan demir kapılar arkasında gizlendi. Beklediğimiz sonuç elbette. Ne diyecek? “Bakanlığı torpile peşkeş çekmedim” mi diyecek? Diyemez. Ancak kaçar.”

MEB kapısında kilit skandalı! Kılıçdaroğlu: Saray’ın talimatıyla iş yapanlar

TÜİK’E KİLİT

MEB’de yaşanan tablonun aynısı daha önce Boğaziçi ve TÜİK’te de yaşandı. Kılıçdaroğlu, TÜİK’in enflasyon rakamlarını açıklamasının ardından sosyal medya hesabı üzerinden bir paylaşım yaptı. Kılıçdaroğlu, “TÜİK’ten randevu istedim, vermediler. Saat 11.00’de geliyorum, haberiniz olsun” ifadelerini kullandı. Kılıçdaroğlu saat tam 11:00’de TÜİK’e gitti. Kılıçdaroğlu’nu içeri almayan TÜİK, kapısına da kilit vurdu.

TÜİK Kılıçdaroğlu’na kapılarını açmadı! “Verileri nereden alıyorlar?”

BOĞAZİÇİ’NE KİLİT VE KELEPÇE

AKP’li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Boğaziçi Üniversitesi Rektörlüğü’ne 2015’te İstanbul 1’inci Bölge’den milletvekili aday adayı olan Melih Bulu’yu atamasını öğrenciler protesto etti. Ocak ayında öğrencilerin yaptığı protestoya eden bulunan polis, kampüse girmek isteyen öğrencilere biber gazı sıktı. Polis, Boğaziçi Üniversitesi Güney Kampüsü’ne öğrencilerin girişini engellemek için kapıya kelepçe taktı.

Boğaziçi’nde basına kalkan, öğrenciye kelepçe