AKP iktidarında bir ilk daha yaşandı! Sütte alarm dönemi başladı

Yayın tarihi: 19 Ocak 2023 Perşembe 9:48 am - Güncelleme: 19 Ocak 2023 Perşembe 9:48 am

AKP’nin politikaları nedeniyle yaşanan ekonomik kriz enflasyonu zirveye taşırken, temel gıda ürünlerine her geçen gün yeni zamlar gelmeye devam ediyor. Çiğ sütün fiyatı 40 liraya ulaşırken, bazı marketlerde sütlere de alarm takıldığı görüldü.

AKP döneminde enflasyon rekor üstüne rekor kırarken, yurttaş fahiş fiyatlar nedeniyle temel ihtiyaçlarını karşılamakta dahi zorlanıyor. Marketlerde geçmişte genellikle teknolojik ürünlerde görülen alarm uygulaması, artık gıda ürünlerinde de sık sık görülüyor. Sosyal medyada yapılan paylaşımlarda; alkollü içecekler, bebek bezi ve mama gibi ürünlerde görülen alarmlar artık sütlere de takılmaya başlandı.

İktidarın yaklaşan seçim nedeniyle zamları önlemek için baskı uyguladığı zincir marketlerde fiyat artışları durdurulamazken, ekonomik sorunlar sebebiyle bazı marketlerde süte de alarm takıldı. Geçen yıl zarar eden üreticinin hayvanlarını kesime göndermesi ile başlayan süt krizi, enflasyonun da etkisi ile yüksek fiyatlarla sonuçlanırken, marketler de fiyatı artan süt ürünlerini, raflara alarm ile koymaya başladı.

Peynirler ise artan fiyatlar nedeniyle zincir marketlerdeki şarküteri raflarında dilimle satılmaya başlandı.

BİR AYDA İKİNCİ ZAM

Sosyal medyada zamlara ilişkin yapılan paylaşımda, son dönemde fiyatı en çok artan tüketim maddelerinden süte de alarm takıldığı görüldü. Geçen yıl, alarm takılan bebek bezi, tıraş bıçağı, deterjan gibi ürünlerin ardından süte de çip takılması şaşkınlıkla karşılandı.

Sözcü’nün haberine göre; marketlerde UHT sütlerin litresi 22-27 TL arasında değişen fiyatlarla satılırken, pastörize sütler ise 35-40 TL’lik fiyat aralıkları ile satışa sunuluyor. Öte yandan “Baklavanın Başkenti” Gaziantep’te baklava fiyatları bir ayda ikinci kez zamlandı. Buna göre, bir ay önce 340 TL’ye satılan yaş baklavanın kilogram fiyatı 400 TL’ye, havuç diliminin 400 TL’den 470 TL’ye, şöbiyetin 420 TL’den 500 TL’ye, fıstıklı dolamanın 500 TL’den 580 TL’ye yükseldi. Gaziantepliler baklavaya da zam yapılmasına tepki gösterdi.

“Fahiş zam” gerilimi artıyor! 5 market mühürlendi