Milli gazetenin ‘Cami restorasyon’ haberi Akit’i çıldırttı

Yayın tarihi: 5 Ocak 2021 Salı 4:42 pm - Güncelleme: 5 Ocak 2021 Salı 4:49 pm

AKP iktidarına yakınlığıyla bilenen gerici Akit gazetesi  bu kez de Milli Gazete ile Oda TV’nin iş birliği yaptığını öne sürdü. Milli gazete ise Akit’e “BU BİR AKİT KLASİĞİDİR…” yanıtını verdi.

Yandaş-gerici Akit gazetesi camilerde restorasyonun uzandığını yazan Milli gazeteye köpürdü. Akit, restorasyon haberini Oda TV’nin de alması üzerine, “Bu bir Milli gazete-odatv işbirliği ürünüdür” başlığını attı.

RTÜK’ten Akit TV’ye ‘fuhuş evleri’ sözleri için en alt sınırdan ‘göstermelik’ ceza!

Akit’in söz konusu suçlaması üzerine Milli gazetenin sosyal medya hesabından yapılan paylaşımda “BU BİR AKİT KLASİĞİDİR…” ifadeleri kullanıldı.

Akit’in söz konusu haberinde şu ifadeler kullanıldı:

“AK Parti husumeti ile haber yapmayı sürdüren Milli Gazete’de camilerdeki restorasyon çalışmalarını diline doladığı bir haber yayınladı.

Gazetede yer alan habere “Bitmeyen restorasyon” başlığı atıldı. Haberin spotunda ise “Sayısız tarihi, kültürel ve doğal mirasa ev sahipliği yapan İstanbul’daki manevi atmosferi oluşturan birçok tarihi cami, restorasyonlar nedeniyle kapalı” denildi.

Camilerdeki restorasyon ve yenileme işlemlerinin uzadığı iddia edilen haber solak medyaya ise hükümeti suçlamak için malzeme oldu.

Milli Gazete’den karanlık ‘Oda’ya pas!
Açtığı kaçak siteler üzerinden haber yerine yalan pompalamayı sürdüren karanlık odatv, Milli Gazete’nin içi boş haberini alarak “Camiler böyle kapatıldı” manşeti ile yayınladı.

Daha iyi hizmet vermesi ve tarihin korunması için sürdürülen restorasyon çalışmalarını “cami kapatma” olarak niteleyen solak medya, CHP tarihinde camilerin ahıra çevrildiğini unuttu.

Restorasyon bahanesiyle 96 yıldır ibadete kapatılan Ayasofya Camii’ni tekrardan ibadete açan hükümeti ‘cami kapatmakla’ suçlayan skandal haber “Bu bir “Milli gazete-odatv işbirliği ürünüdür” dedirtti.”

Uğur Şahin’i yanlış anlayan Akit TV spikeri aşının mucidiyle dalga geçti