Akbelen’de yine gerginlik! Jandarmadan garip savunma

Yayın tarihi: 31 Temmuz 2023 Pazartesi 3:51 pm - Güncelleme: 31 Temmuz 2023 Pazartesi 3:51 pm

Akbelen‘de yurttaşlar Muğla Valiliği’nin “Çalışmalar sona ermiştir” açıklamasına rağmen ağaç kesimi yapıldığını fark etti. Alana gitmek isteyen yurttaşlara jandarma “Kesim değil budama yapılıyor” diyerek engel oldu.

Muğla Akbelen’de Limak Holding ve IC Holding’in iştiraki YK Enerji tarafından işletilen Yeniköy-Kemerköy Termik Santralı’nın kömür sahasını genişletmek için başlayan ağaç kesimine karşı direniş sürüyor.

Gözaltına alınan, darp edilen, biber gazı ve tazyikli suya maruz kalan yaşam savunucuları, direniş alanını terk etmiyor.

Muğla Valiliği, geçtiğimiz gün yaptığı açıklamada, “Orman Genel Müdürlüğü tarafından başlatılan çalışmalar sona ermiştir” ifadelerini kullanmıştı.

BirGün’den Asena Tunca’nın haberine göre bölgedeki yurttaşlar, Muğla Valiliği’nin açıklamasına rağmen alanda ağaç kesimi gerçekleştirildiğini fark etti. Bunun üzerine yurttaşlar, kesim yapan alana tırmanmaya çalıştı. Jandarma, yurttaşlara engel olurken, kolluk güçleri kesim yaptığı iddia edilen kişinin budama yaptığını ve o kişileri görmediklerini savundu.

Hasta yatağından kalkıp Akbelen’e gelen Zehra Teyze: Yeter almasınlar topraklarımızı

VALİLİK ‘ÇALIŞMALAR SONA ERDİ’ DEMİŞTİ

Muğla Valiliği, Milas ilçesinde 24 Temmuz’da Orman Genel Müdürlüğü tarafından başlatılan çalışmaların sona erdiğini bildirmişti.

Valilikten yapılan açıklamada, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı Maden ve Petrol İşleri Genel Müdürlüğü’nden alınmış ruhsat, Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı’ndan ÇED belgesi, mevzuat gereği alınması gereken diğer kurum görüşleri doğrultusunda; Yeniköy Kemerköy termik santralleri için şirketin uhdesinde bulunan sahaya elektrik üretiminde kullanılmak üzere ilave kömür madeni işletme izni verildiği belirtilmişti.

Açıklamada, “Bu kapsamda yapılması gereken işlemler için 24 Temmuz 2023’te Orman Genel Müdürlüğü tarafından başlatılan çalışmalar bugün itibarıyla sona ermiştir” ifadesi kullanılmıştı.

Akbelen’de köylülere rağmen ağaçları katlettiler

Sunay Akın’dan Akbelen’e destek! “Şu toklar yok mu toklar, onları bir doyursak rahat edeceğiz”

TBB Başkanı Sağkan Akbelen’de! “Burası artık cinayet mahalli ve taziye alanıdır”