Akbelen direnişçilerinin şikayet mektubu BM’yi uyandırdı! Limak ile ortaklık sonlandırıldı

Yayın tarihi: 19 Ağustos 2023 Cumartesi 7:31 pm - Güncelleme: 19 Ağustos 2023 Cumartesi 7:31 pm

Birleşmiş Milletler’e bağlı Kalkınma Programı (UNDP), Akbelen direnişçilerinin yazdığı mektup sonrası yazılı açıklamada bulunarak Akbelen’deki ağaç katliamının en büyük iki aktöründen biri olan Limak Holding ile olan ortaklığını sonlandırdığını duyurdu.

İkizköy Çevre Komitesi, UNDP’ye bir mektup yazarak Limak Holding ile yürüttüğü sosyal sorumluluk çalışmalarını sonlandırmasını talep etmişti. Konuya ilişkin yazılı açıklama yayımlayan UNDP, “İnceleme sonuçları, UNDP’ye Limak Vakfı ile ortaklığını sona erdirme dışında başka bir seçenek bırakmamıştır” ifadelerine yer verdi.

UNDP’nin açıklamasında, Limak Vakfı’nın Limak Holding’in bir kolu olduğu hatırlatılırken şu ana kadar Limak Vakfı’ndan herhangi bir proje için finansman desteği alınmadığı aktarıldı.

Akbelen direnişçileri BM’ye Limak’ı şikayet etti!

UNDP’nin değişen koşullara göre incelemeler yaptığı vurgulanırken Limak Vakfı ile bulunan ortaklığın durumu için şöyle denildi:

“Son aylarda sivil toplum aktivistleri tarafından dile getirilen endişeler, UNDP’yi Limak Grubu için özenli inceleme sürecini yenilemeye teşvik etmiştir. İnceleme sonuçları, UNDP’ye Limak Vakfı ile ortaklığını sona erdirme dışında başka bir seçenek bırakmamıştır. Ayrıntılar, UNDP’nin önümüzdeki günlerde ortakları ile yapacağı görüşmelerde kararlaştırılacaktır.”

Akbelen’de ağaç kıyımına yol açan Limak Holding’in Yönetim Kurulu Başkanı Ebru Özdemir’in Doğal Hayatı Koruma Vakfı (WWF) Türkiye Şubesinin üyesi olduğu da ortaya çıkmıştı. Kısa süre sonra Vakıf, Özdemir’in “profesyonel faaliyetlerinin vakfın ilkeleri ile uyuşmadığı” gerekçesiyle Özdemir’in mütevelli heyeti üyeliğinden resmi olarak ayrılma işlemlerinin başlatıldığı duyurmuştu.