Akaryakıttaki 6 liralık artış sonrası şehirler arası ulaşıma zam geliyor!

Yayın tarihi: 19 Temmuz 2023 Çarşamba 12:23 pm - Güncelleme: 19 Temmuz 2023 Çarşamba 12:23 pm

Gece yarısı kararnamesiyle akaryakıta yapılan ÖTV zammının benzin ve motorine yansıması litre başına 6 lira oldu. Zammın ardından şehirlerarası otobüs bilet fiyatlarının da zamlanması bekleniyor.

Türkiye’de İstanbul Sözleşmesi’nden çıkılmasından üniversite yönetimlerine atanan kayyumlara kadar pek çok tepki çeken karar AKP’li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın imzasıyla yayımlanan kararnamelerle hayata geçti. Gece yarısı kararnamelerinin son halkası akaryakıta ÖTV zammı oldu. AKP iktidarı vergilere yaptığı zamlarla bozdukları ekonominin yükünü halkın omuzuna yükledi. Gece yarısı kararnamesiyle akaryakıta gelen 5 liralık ÖTV zammı benzin ve motorine litre başı 6 lira olarak yansıdı. Akaryakıta gelen bu zamların şehirler arası ulaşımı da etkilemesi bekleniyor.

İşte AKP’nin Türkiye yüzyılı! Benzin ve motorine 6 lira zam

YÜZDE 20-30 ARASI ZAM BEKLENİYOR

Aydilek’in yazısından ilgili bölüm şöyle:

“Tüm Otobüsçüler Federasyonu Başkanı Mustafa Yıldırım, otobüs bilet fiyatlarında bir artışın gündemde olduğunu, mesafeye göre bilet fiyatlarının artacağı mesajını verdi. Yıldırım, oranın yüzde 20-30 aralığında olabileceğini söyledi. Yıldırım, vatandaşın da zamlar nedeniyle alım gücünün düştüğünü belirterek, İstanbul’dan günlük hareket eden otobüs sayısının 2 bin 500’den bin 400-bin 500 düzeyine kadar gerilediğini söyledi.”