Akar’dan Kıbrıs Rum Kesimi’ne tepki: Kınıyoruz, pes doğrusu!

Yayın tarihi: 9 Eylül 2021 Perşembe 3:16 pm - Güncelleme: 9 Eylül 2021 Perşembe 3:58 pm

Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, Rum Kesimi’nin Atatürk’ün anlatıldığı kitabın sayfasının yırtılması kararına tepki gösterdi.

Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, İzmir’de ‘Adalar Denizi ve Yunanistan ile Komşuluk İlişkileri Sorunları Sempozyumu’nda açıklamalarda bulundu.

Kıbrıs Rum Kesimi’nin Atatürk’ün anlatıldığı kitabın sayfasının yırtılması kararına tepki gösteren Akar, “Gerçekten pes doğrusu! Çarpık ve düşmanca zihniyetin yeni bir örneğidir. Şiddetle reddediyor, kınıyoruz” dedi.

İzmir’de ‘Adalar Denizi ve Yunanistan ile Komşuluk İlişkileri Sorunları Sempozyumu’nda konuşan Milli Savunma Bakanı Akar, “Yunanistan gerçeklikten uzak sahte gündemler oluşturmaya çalışmaktadır” dedi. Akar sözlerine, “Yunanistan suni bir tehdit algısı oluşturarak bir silahlanma sevdasına kapılmış bulunuyor ve bunu sürdürüyor. Yunan siyasiler kifayetsiz ve hayalci bir yaklaşımla zaten ekonomik sıkıntılar yaşayan Yunan halkının kaynaklarını boş yere tüketmekte, refah seviyesini daha da aşağıya çekmektedir. Yunanistan’ın bu yaklaşımının beyhude bir çaba olduğunu, bazı emekli diplomatları da ifade etmektedir son günlerde” diye devam etti.

“Yunanistan, karasularını 12 mile çıkarma hayalleriyle hava sahasını daha da genişletme peşindedir. Bunların boş hayaller olduğu görülmeli, bilinmelidir” diyen Akar, “KKTC’nin ruhsat verdiği ve kendi deniz yetki alanlarımızda bulunan bölgelerdeki faaliyetlerimizi sürdüreceğiz” mesajı verdi.

Rum kesiminde Atatürk’ün anlatıldığı kitabın sayfasının yırtılması kararına da tepki gösteren bakan Akar, “Çarpık ve düşmanca zihniyetin yeni bir örneğidir. Şiddetle reddediyor, kınıyoruz” ifadesini kullandı.

Yunanistan’ın teröristlerle ilişkisi olduğunu ifade eden Bakan Akar, “Yunanistan’ın yıllarca teröristlere eğitim verdiği onları barındırdığı, şimdi bunlara ilave olarak FETÖ’ye de ev sahipliği yaptı herkesin malumudur. NATO müttefiki ve komşumuz Yunanistan’a bu örgütlere hamilik yaparken terörizmin ve dini fanatikliğin yayılmasından şikâyetçi olması gerçekten riyakarlıktır” sözlerini kaydetti.

Güney Kıbrıs’ta Atatürk’ün anlatıldığı kitabın sayfalarını ‘yırtın’ talimatı