Ahmet Türk yerine iki kez kayyum atanan Mardin için başvurusunu yaptı

Yayın tarihi: 27 Aralık 2023 Çarşamba 1:47 pm - Güncelleme: 27 Aralık 2023 Çarşamba 1:47 pm

Daha önceki iki yerel seçimde seçilmesinin ardından her ikisinde de yerine kayyum atanan Ahmet Türk, Mardin Büyükşehir Belediye Başkanlığı için adaylık başvurusunu yaptığını duyurdu.

Mardin’de 2014 ve 2019 yıllarında belediye başkanı seçilen ancak her ikisinde de koltuğuna kayyum atanan Ahmet Türk bir kez daha yarışa hazırlanıyor. Türk bugün Mardin Büyükşehir Belediyesi için DEM Parti’ye adaylık başvurusunda bulunduğunu açıkladı.

Türk’ün sosyal medya hesabından yaptığı duyuruda şu ifadeler yer aldı:

“Kayyımdan hesap sormak, yarım kalan işlerimizi tamamlamak, halkın iradesini yeniden Dillerin ve Dinlerin kadim şehri Mardin’ le buluşturmak adına bu dönem yeniden DEM partiden Mardin Büyükşehir Belediyesi Eş Başkan aday adaylığı başvurusunda bulunduk. Özgür yarınlarımız için…”

2014 yılında Mardin’in ilk büyükşehir belediye başkanı seçilen Ahmet Türk’ün yerine, 2016’da vali Mustafa Yaman kayyım olarak atanmış, Türk görevden uzaklaştırılmıştı. Bir süre tutuklu kalan Ahmet Türk, daha sonra serbest bırakılmıştı.

2019 yerel seçimlerinde bir kez daha Mardin Büyükşehir Belediye Başkanı seçilen Ahmet Türk’ün yerine yine vali Mustafa Yaman atanmıştı.

Ahmet Türk: Esat Oktay Yıldıran 200 askerin arasında beni çırılçıplak soyup dövdü

Kaynak: TELE1