Ahmet Kaya’nın gençlik fotoğrafı çıktı

Yayın tarihi: 1 Mayıs 2021 Cumartesi 12:37 pm - Güncelleme: 1 Mayıs 2021 Cumartesi 12:37 pm

Fransa’da geçirdiği kalp krizi sonucu hayata veda eden sanatçı Ahmet Kaya’nın gençlik yıllarına ait fotoğrafları sosyal medyada ortaya çıktı.

AHMET KAYA KİMDİR?

Ahmet Kaya, 1957 yılında Malatya’da dünyaya geldi. Attilâ İlhan, Can Yücel, Nevzat Çelik, Hasan Hüseyin Korkmazgil, Enver Gökçe ve Ahmed Arif gibi birçok şairin şiirlerini besteledi ve hayatı boyunca toplam 22 albüm yayınladı.

Fransa’nın başkenti Paris’te yaşayan Ahmet Kaya, 16 Kasım 2000’de hayata veda etti. Ölümünün ardından Cumhurbaşkanlığı Kültür ve Sanat Büyük Ödülü’ne layık görüldü. Türkiye’de de ödül kazandığı gece Serdar Ortaç başta olmak üzere çok sayıda sanatçının saldırısına uğradı.

1984 yılında başladığı Müzik hayatında “Acılara Tutunmak”, “Şafak Türküsü”, “An Gelir” ve “Yorgun Demokrat” isimli albümlerini yayımladı. İlk iki albümüyle başarı elde edemeyen sanatçı, “Şafak Türküsü” isimli albümüyle satış rekorları kırdı. Aynı albümdeki ”Penceresiz Kaldım Anne” şarkısıyla milyonların gönlüne taht kurdu.

1987 yılında “Başkaldırıyorum”, “İyimser Bir Gül”, “Sevgi Duvarı” ve “Başım Belada” albümlerini piyasaya sürdü. Daha sonra “Dokunma Yanarsın” isimli kaydını yayımladı. Doksanlı yıllarda Raks şirketine geçen sanatçı, bu plak şirketinden de sırasıyla “Şarkılarım Dağlara”, “Beni Bul”, “Dosta Düşmana Karşı” ve “Yakamoz” albümlerini yayımladı.