Ahmet Hakan Kılıçdaroğlu’nu ‘takdir etti’

Yayın tarihi: 20 Kasım 2022 Pazar 10:11 am - Güncelleme: 20 Kasım 2022 Pazar 11:14 am

AKP’li Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın ‘gereğini yapıyor’ dediği gazeteci Ahmet Hakan, CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu’nu, yaşamını yitiren kardeşi Celal Kılıçdaroğlu’na tutumu sebebiyle takdir ettiğini yazdı.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun İzmit’te yaşayan kardeşi Celal Kılıçdaroğlu, 68 yaşında hayatını kaybetti. Hürriyet Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Ahmet Hakan, köşesinde bugün Celal Kılıçdaroğlu’nun daha önce ağabeyi Kemal Kılıçdaroğlu hakkındaki sözlerini hatırlatarak Kemal Kılıçdaroğlu’nun tutumunu takdir ettiğini yazdı.

 “Kemal Kılıçdaroğlu, hem hastalığında kardeşini ziyaret etti hem de cenazesine katıldı. Kılıçdaroğlu’nun bu alicenaplığını, bu olgunluğunu, bu abiliğini, bu bağışlayıcılığını çok takdir ettim” değerlendirmesini yapan Hakan yazısında şu ifadeleri kullandı:

“Kemal Kılıçdaroğlu’nun kardeşi Celal Kılıçdaroğlu hayatını kaybetti. Allah rahmet eylesin.Ölünün arkasından konuşmak gibi olmasın ama Celal Bey… Abisi Kemal Kılıçdaroğlu hakkında hiç de yenilir yutulur olmayan cinsten sözler söyledi.Bir kere değil, iki kere değil, bin kere üzerine gitti abisinin. Bir ara işi dalgaya bile vurdu. Abisiyle habire dalga geçti. Fakat buna rağmen baktım Kemal Kılıçdaroğlu, hem hastalığında kardeşini ziyaret etti hem de cenazesine katıldı.Kılıçdaroğlu’nun bu alicenaplığını, bu olgunluğunu, bu abiliğini, bu bağışlayıcılığını çok takdir ettim. ‘Hastalık ya da ölüm gelince her şey biter’ anlayışını maalesef herkes hayata geçiremiyor bizde.” ifadesini kullandı.

Erdoğan canlı yayında Abdülkadir Selvi’ye talimat verdi: Köşende gereğini yapacaksın