Ahmet Eşref Fakıbaba HDP seçmenine sesledi: Ben kötü biri olabilirim

Yayın tarihi: 28 Ocak 2023 Cumartesi 6:13 pm - Güncelleme: 29 Ocak 2023 Pazar 10:54 am

İYİ Parti Genel Başkan Başdanışmanı Ahmet Eşref Fakıbaba, HDP seçmenine seslenerek; “Ben kötü olabilirim ama seçmenin de amacı kötünün iyisini bulmaktır. HDP’ye oy veren seçmenlerin inşallah kapanmaz ama partileri kapandığı takdirde Millet İttifakı’na yöneleceğini düşünüyorum” dedi.

İYİ Parti Genel Başkan Başdanışmanı Ahmet Eşref Fakıbaba Medyascope yayınına katıldı.

Ahmet Eşref Fakıbaba, kapatma davası bulunan ve kararın 14 Mayıs’ta yapılacağı açıklanan seçimden sonra verilmesi talebi reddedilen HDP’nin kapatılmaması gerektiğini düşündüğünü söyledi.

Fakıbaba, “ Suçlar varsa ortaya çıkarılır. Veya seçim sonrasına ertelemek, vatandaşın daha özgür bir şeçim oy kullanması adına böyle bir şahsım olarak düşünüyorum” şeklinde konuştu.

“HDP SEÇMENİNİ MİLLET İTTİFAKI’NA YÖNELECEĞİNİ DÜŞÜNÜYORUM”

HDP seçmenine seslenen Fakıbaba, “ HDP’lilere şunu söylüyorum, ben kötü olabilirim, ama seçmeninde amacının kötünün iyisini bulmaktır, demokratik açıdan önümüzü açacak iki ittifak var, bir Cumhur ve Millet İttifakı beni bu çıkmazken kim çıkaracak HDP’lilerin doğru karar vereceklerine inanıyorum. İnanıyorum ki ne olursa olsun. Millet ittifakı adalet ve bağımsız yargı için geliyor, HDP’ye oy veren seçmenler inşallah partileri kapanmaz ama kapandığı takdirde seçmenlerinin millet ittifakına yöneleceğini düşünüyorum” ifadelerini kullandı.

HDP’nin ortak aday havuzunda kimler var?