Ahmet Ercan’dan Göksun uyarısı!

Yayın tarihi: 23 Mart 2023 Perşembe 3:54 pm - Güncelleme: 23 Mart 2023 Perşembe 3:57 pm

Jeofizik Mühendisi Prof. Dr. Övgün Ahmet Ercan, Kahramanmaraş’ın Göksun ilçesinde meydana gelen artçı depremlerle ilgili uyarılarda bulundu. Ahmet Ercan depremlerin ilk 4 ay yoğun olarak süreceğini söyledi.

Kahramanmaraş Göksun’da en büyüğü 5.3 büyüklüğünde olan ve art arda meydana gelen depremlerin ardından, Prof. Dr. Ahmet Ercan Twitter hesabı üzerinden uyarılarda bulundu. Ercan, 5.3 büyüklüğündeki depremin yıkım gücünün 6 olduğunu belirterek, “Göksun, 6 Şubat’tan beri bir türlü dinginleşmemişti. Şimdi artçılarını en çok M4,3 olarak göreceğiz. Ne yazık ki artçı depremler ilk 4 ay yoğun sürecek.” dedi.

Ahmet Ercan tek tek anlattı! İşte yeni yönetmelikle yapılan binaların yıkılma nedeni

Ercan, paylaşımının devamında şu ifadeleri kullandı:

“Göksun-Kahramanmaraş yönüne doğru, depremcikler dizilmektedir. Buna koşut olarak Saimbeyli, Türkoğlu’na doğru depremcik dizilimi de ilgi çekmektedir. Ne var ki, Kadirli, İmamoğlu, Kozan, Adana’ya doğru olan Savrun kolu dingin görülüyor.”

“ÇADIRLARDA KALIN”

Ahmet Ercan depremlerin süreceğine dikkat çekerek yurttaşlara, “Göksun gibi, Malatya(Doğanşehir’de) artçı depremlerin sık bekleneceği bir köşe görünümünde. Çadırlarda, takma konutlarda kalın” uyarısını yaptı.