Ahmet Davutoğlu’ndan Osman Kavala çıkışı

Yayın tarihi: 20 Şubat 2020 Perşembe 4:00 pm - Güncelleme: 20 Şubat 2020 Perşembe 4:00 pm

Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu, tahliyesine ve beraatına karar verildikten sonra yeniden tutuklanan Osman Kavala konusunda açıklama yaptı.

Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu, Bilkent Üniversitesi’nde “Gençlerle Gelecek Vizyonumuz” isimli konferansta konuştu. Davutoğlu’ndan Osman Kavala konusunda da bir çıkış geldi. Ahmet Davutoğlu, Osman Kavala’nın beraat ve tahliye kararının ardından kısa süre içerisinde yeniden dün akşam saatlerinde tutuklanmasına ilişkin “Adaletin geldiği noktayı gözler önüne sermektedir.” değerlendirmesinde bulundu.

Ahmet Davutoğlu, “Bir gün önce serbest bıraktığınız birisine ertesi gün başka bir suç isnat edip yeniden tutuklamanız adaletin geldiği noktayı gözler önüne sermektedir.” dedi.

CHP’den Erdoğan’a ‘belgeli’ Osman Kavala yanıtı

OSMAN KAVALA TEKRAR TUTUKLANDI

Gezi Davası’nda tahliyesine ve beraatına karar verilen Osman Kavala hakkında “Anayasal düzeni bozmaya teşebbüs” suçundan gözaltı kararı verilmişti. Kavala, çıkarıldığı nöbetçi sulh ceza hakimliğince “Türkiye Cumhuriyeti devletinin anayasal düzenini cebir, şiddet kullanarak değiştirmeye teşebbüs etme” suçundan tekrar tutuklandı.