Ahmet Akın: Fırıntaş’ı bırakıp gittiler, ekmek yoktu hemen un aldım…

Yayın tarihi: 30 Nisan 2024 Salı 4:22 pm - Güncelleme: 30 Nisan 2024 Salı 4:29 pm

Haber: CEREN URAL

Balıkesir Büyükşehir Belediyesi Ahmet Akın “Seçimin ertesi günü Fırıntaş’ı bırakıp gittiler. Ekmek almaya gidenler eli boş döndü. Hemen un aldım ve ekmeğimizi çıkarttık. Suç duyurusunda bulunacağız” dedi.

Yerel seçimlerde kazanan Balıkesir Büyükşehir Belediyesi Başkanı Ahmet Akın TELE1’de Bilge Yurtdagülen’in sunduğu ‘Gerçek Haber Gerçek Ekonomi’ye konuk oldu.

Belediyenin ekmek üreticisi Fırıntaş’ın seçimin ertesi günü bırakıldığını belirten Akın, şirketin Ramazan’da un olmadığı için ekmek üretemediğini açıkladı. Sorunu bizzat un alarak çözdüğünü anlatan Akın “Ahmet Akın geldi, büyükşehirde ekmek çıkmıyor… Bunlar çok ucuz siyaset” dedi.

‘BORÇ, ENKAZ EDEBİYATI YAPMAM AMA…’

“İki yıl içinde herkesi iş sahibi yapacağız” diyen Akın şunları söyledi: “Elbette bir plansızlık var ki böyle devasa bir borçla karşı karşıyayız. ‘Nasıl olsa iktidar biziz’ demiş olabilirler. Yok öyle! Bizim derdimiz bunu vatandaşa anlatmak. Ben borç, enkaz edebiyatı yapmam ama neyi devraldığımı vatandaşımın bilmesi lazım. Başından beri yapılan ihaleleri araştırıyorum. Son bir yılda son üç ayda yapılanlar hakikaten har vurup harman savurmak.

‘MAZBATA ALMADAN UN ALDIM’

Seçimin ertesi günü Fırıntaş’a gidenler eli boş döndüler. Ekmek yoktu. Bu iş beni çok rahatsız etti. ‘Devlette devamlılık esastır’ değil mi? Orayı bırakıp gittiler. Şirketlerimiz zarar etti, suç duyurusunda bulunacağım. Ama hemen gidip un aldım ve ekmeğimizi çıkarttım. ‘Mazbata almadan un aldık’ diyebilirim. Allah korkusu, demokrasiye inanç çok önemli. ‘Ahmet Akın geldi, büyükşehirde ekmek çıkmıyor’ demek bunlar çok ucuz siyaset.”

Ekrem İmamoğlu’ndan minik Edanur’un ölümüne ilişkin açıklama

Özgür Özel: Beşiktaş’tan ve Saraçhane’den toplanarak Taksim’e yürüyorlarsa birlikte yürüyeceğiz

Reuters: İsrail polisini bıçaklayan Türk vatandaşı öldürüldü

Numan Kurtulmuş ‘yeni anayasa’ turuna çıktı! İlk ziyaret Özgür Özel’e

Kaynak: TELE1