Afyonkarahisar’da ‘böcek’ skandalına soruşturma

Yayın tarihi: 19 Nisan 2024 Cuma 2:43 pm - Güncelleme: 19 Nisan 2024 Cuma 4:05 pm

Afyonkarahisar Belediyesi Başkanı Burcu Köksal’ın belediye binasında gizli kamera ve kayıt cihazları bulunduğunu açıklamasının ardından savcılık tarafından inceleme başlatıldı.

Afyonkarahisar Cumhuriyet Başsavcılığından yapılan yazılı açıklamada, son günlerde yerel ve ulusal basına yansıyan belediye binasına gizli kayıt cihazları yerleştirildiği iddialarının mahiyetinin anlaşılabilmesi için inceleme başlatıldığı kaydedildi.

Burcu Köksal ‘Her yerde kamera var’ demişti, Afyonkarahisar Belediyesi’nde ‘böcekli oda’ ilk kez görüntülendi

Yerel seçimde yüzde 50.73 oy oranına ulaşarak AKP’nin yönettiği Afyonkarahisar Belediyesi’ni kazanan CHP’li Burcu Köksal, görevi devraldıktan sonra belediyede buldukları gizli dinleme ve izleme cihazları bulunduğunu açıklamıştı.

Köksal, belediye binasının üçüncü katında yer alan başkanlık makamı, özel kalem ve sekreterliğin bulunduğu odaların özel bir ekip tarafından arandığını ve “böcek” olarak bilinen dinleme cihazı bulunduğunu söylemişti. Köksal’ın makam masasını görüntülemek için yerleştirilen gizli kameranın ilk bulunduğu anda görevliler tarafından kayda alınan video ortaya çıkmıştı.

AKP’nin yönettiği belediyeyi kazanan Burcu Köksal: Prizlerin altında dahi kamera ve böcek var

Kaynak: AA