“Afyon’a deniz getireceğiz” diye başladılar, “milyonlar boşa gitti”

Yayın tarihi: 15 Haziran 2023 Perşembe 7:46 am - Güncelleme: 15 Haziran 2023 Perşembe 7:47 am

2017 yılında “Afyon’a deniz getiriyoruz” sözleriyle temeli atılan Demirçevre Gölet’i bitirilemedi. AKP’li Afyonkarahisar Belediyesi’nin İYİ Partili Meclis Üyesi Harun Sağlam, “Milyonlar boşa harcandı” diyerek tepki gösterdi.

Duvar’da yer alan habere göre; AKP’li Afyonkarahisar Belediyesi tarafından ‘Afyon’a deniz getireceği’ iddiasıyla 6 yıl önce Demirçevre Mahallesi’nde temeli atılan gölet, yarım kaldı.

Projenin Devlet Su İşleri, Orman Genel Müdürlüğü ve Afyonkarahisar Belediyesi tarafından tamamlanacağı duyurulmuştu. Afyonkarahisar Belediyesi’nin İYİ Partili Meclis Üyesi Harun Sağlam, “Devletimizin harcadığı paraların bir kısmı boşa gitmiş oldu” diyerek tepki gösterdi.

AKP’li Afyonlu yurttaş: 20 sene oy verdim, anam babam mezardan gelse oy vermiyorum

ÖZEL DENİZ KUMU GETİRİLEREK PLAJ OLUŞTURULACAKTI

Temeli atıldığı tarihte, 7 milyon TL’ye mal olacağı ifade edilen göletin etrafının özel deniz kumuyla kaplanacağı ve plaj ortamı oluşturulacağı açıklanmıştı. Dönemin Afyonkarahisar Belediyesi Başkanı Burhanettin Çoban tarafından başlatılan proje, yerine gelen Mehmet Zeybek tarafından devam ettirilmedi.

‘ATIL VAZİYETTE BEKLİYOR’

Afyonkarahisar Belediyesi’nin İYİ Partili Meclis Üyesi Harun Sağlam konuyla ilgili olarak “Buraya, Demirçevre Göleti ve Plajı yapılacaktı. Medyada bu tür haberler yer almıştı. Proje kapsamında ağaçlandırılan bölgeler olacaktı. Ama durum tam tersi şekilde. Sadece duvar yapılmış, emniyet ve kontrol yok. Ne insanlar ne de hayvanlar için bir tedbir alınmış. Devletimizin harcadığı paraların bir kısmı boşa gitmiş oldu. Benim bildiğim kadarıyla 2018’den beri böyle. Beton kısmı yapıldı ancak kanal kısmı yapılmadı. Atıl vaziyette bekliyor” dedi.

Bu alanın atıl vaziyetten kurtarılarak halkın hizmetine sunulması gerektiğini kaydeden Sağlam, “Kanalın yapılmasını istiyoruz. Kanal yapılmazsa Demirçevre’deki tarım arazileri ve turizm bölgesindeki oteller tehlike altında olur. Burası Afyonkarahisar’ın menfaatine olacak bir yerdir” ifadelerini kullandı.

AKP’li Afyonkarahisar Belediyesi’nden gezi açıklaması