AFAD sel için iki gün önce uyardı dikkate alan olmadı

Yayın tarihi: 15 Mart 2023 Çarşamba 12:26 pm - Güncelleme: 15 Mart 2023 Çarşamba 5:16 pm

Deprem felaketinin vurduğu Şanlıurfa’da bugün yaşanan sel afeti için AFAD’ın 2 gün önce açıklama yaptığı ancak hiç bir önlem alınmadığı ortaya çıktı.

Şanlıurfa’da dün akşam saatlerinde başlayan sağanak yağış kentte sele neden oldu. Sel nedeniyle 11 yurttaş hayatını kaybetti. Yaşanan sel felaketinden 2 gün önce AFAD’ın uyarıda bulunduğu ortaya çıktı. AFAD 13 Mart tarihinde yaptığı uyarısında, “Güneydoğu Anadolu bölge genelinde ve Doğu Anadolu bölgesinin batısında kuvvetli sağanak ve gök gürültülü kuvvetli sağanak yağış bekleniyor” ifadelerini kullandı.

AFAD’ın 2 gün önce yaptığı uyarısında sel felaketi yaşanan illerin isimlerini tek tek yazdığı da dikkat çekti. AFAD’ın illerin isimlerini sayarak uyarılarda bulunduğu açıklaması şöyle:

“14 Mart Salı günü Sabah ve öğle saatlerinden itibaren; Şanlıurfa, Mardin, Gaziantep, Kilis ve Kahramanmaraş çevrelerinde beklenen yağışların, Perşembe gününe kadar çok kuvvetli yer yer şiddetli olacağı tahmin ediliyor”

 

“13 BELEDİYEN VAR”

AFAD’ın günler öncesinden yaptığı sel uyarısını hatırlatan CHP Şanlıurfa İl Başkanı Ferhat Karadağ neden önlem alınmadığını sordu. Kentte el fenerinin dahi olmamasına tepki gösteren Karadağ, “Koskoca büyükşehirsin 13 tane belediyen var, Allah’tan utanın” dedi.

 

Afet bölgesini depremin ardından sel vurdu! 5 ölü 10 kayıp