AFAD emekçileri isyanda: 10 lira 10 kuruşluk mesai ücretini kabullenmiyoruz

Yayın tarihi: 11 Ocak 2024 Perşembe 6:08 pm - Güncelleme: 11 Ocak 2024 Perşembe 6:16 pm

Yapı-Yol Sendikası, AFAD emekçilerine saatlik 10 lira 10 kuruşluk mesai ücretini kabullenmediklerini belirterek tüm partilere çağrıda bulundu.

Yapı-Yol Sendikası, AFAD emekçileri için tüm partilere çağrıda bulundu, “10 lira 10 kuruşluk mesai ücretlerini kabul etmemiz mümkün değil” diye konuştu.

Yapı-Yol Sendikası MYK Örgütlenme Sekreteri Erbil Karakoç tarafından yapılan açıklamada “Başta deprem olmak üzere her türlü doğal afetlerde görev alan AFAD emekçilerinin artan ekonomik koşullar altında hayatını idame ettirmeleri her geçen gün daha da zorlaşmıştır. Kiraların el yaktığı, barınma hakkının giderek zorlaştığı, ulaşımın, yemeğin yüzde 150’ye, yüzde 200’ye varan zamlandığı bir dönemde AFAD emekçilerine açıklanan 10 lira 10 kuruşluk mesai ücretlerini kabul etmemiz mümkün değil. Her türlü zor şartta mesai kavramına bakmadan AFAD emekçilerine gerçek bir mesai ücretiyle düzeltilmesi çağrısında bulunuyoruz” dedi.

‘AFAD EMEKÇİLERİ EKONOMİK DEPREMİN ALTINDA KALMASIN’

“AFAD emekçilerine talebi olan AFAD tazminatı konusunda bir adım atılmadı. İktidar ve tüm partilere çağrımızdır bir an önce ekonomik koşullara uygun bir AFAD tazminatı çıkarılsın” diyen Karakoç “Deprem ülkemizin bir gerçeğidir. Bu gerçekten hareketle AFAD emekçilerini bu ekonomik depreminde altında kalmasın” ifadelerini kullandı.

AFAD’dan 31 il için sarı ve turuncu kodlu uyarı

 

Kaynak: TELE1