Adobe, Firefly isimli yapay zekayı hızlıca geliştiriyor

Yayın tarihi: 13 Haziran 2023 Salı 8:30 am - Güncelleme: 12 Haziran 2023 Pazartesi 10:45 am

Beta aşamasındaki yapay zeka şimdiye kadar beğenildi. Bununla birlikte kısa süre önce Firefly, Photoshop’a da entegre edildi. Photoshop’un Firefly’lı versiyonu da beta testinde.

Mountain View merkezli firma Firefly’ı diğer uygulamalarına ve servislerine ekleme planını yavaş yavaş gerçekleştiriyor. Adobe Express de yapay zeka desteğine kavuştu. İçerik tasarlamak ve oluşturmak daha kolay hale geldi.

Firefly’ın Photoshop’a gelmesi oldukça konuşuldu. Generative Fill gibi özellikler resim düzenlemeyi bir üst seviyeye taşıyarak, bir tıkla fotoğrafa gerçekçi öğeler eklemeyi mümkün hale getirdi. Yarım bir görselin yapay zeka tarafından tamamlanması gibi özellikler dikkat çekti. Artık Adobe Express’te de Firefly desteği var. Kullanıcılar herhangi bir projesinde görsel kullanmak isterse Firefly’da oluşturabiliyor. Mesela Express’te Twitter için göl manzaralı kapak resmi tasarlamak istiyorsunuz diyelim, Firefly’a ilgili metni (Prompt) giriyorsunuz.

Firefly

Yapay zeka göl manzaralı görsel oluşturuyor. Bu görseli Twitter kapak resminde kullanabilirsiniz. Firefly görselin farklı versiyonlarını da oluşturuyor. Ayrıca metin efektleri kullanılarak tasarımlar daha ilginç hale getirilebilir. Örneğin projenizdeki yazının içini elmaslarla kaplanmış gibi gösterebilirsiniz.

Adobe, güvenlik önlemi olarak bazı kelimelerin üzerine çizik atmış durumda. Bu yüzden Firefly’a girilen metinlerde kara listede bulunan kelimelerden biri olursa, yapay zeka metni kabul etmiyor. Bazen yapay zeka yasaklı bir kelime olmamasına rağmen, girilen metni algılayamıyor.

İlginizi çekebilir: Photoshop yapay zekayla eşsiz yeteneklere kavuştu

Adobe Express, şablonlar, görseller, videolar ve sesler, yazılar, simgeler, arka planlar dahil olmak üzere 200 milyondan fazla yeni içeriğe sahip koleksiyonla güncellendi. Express’in yeni sürümü Photoshop, Premiere, Illustrator, Acrobat’ın teknolojilerini Firefly ile entegre ederek kullanıcılara sunuyor. Adobe Express’in yapay zeka destekli yeni sürümünü kullanmak için beta aşamasına başvuru yapmanız gerekiyor. Betaya katıldığınız zaman web tarayıcısı üzerinden Express’e ulaşabiliyorsunuz. Tamamen ücretsiz ve şimdilik masaüstünde kullanılabiliyor. Mobil sürümünün de yakında çıkması bekleniyor.

Google ücretsiz yapay zeka kursları vermeye başladı