Adliyedeki o kalabalıktan ilk hastalık nerede çıktı?

Yayın tarihi: 19 Haziran 2020 Cuma 8:37 am - Güncelleme: 19 Haziran 2020 Cuma 8:37 am

İstanbul Adalet Sarayı’nda Tüketici Mahkemesi’nde bir memurun koronavirüs (Kovid-19) testinin pozitif çıkması nedeniyle mahkemenin iki hakimi ve mahkeme personeli karantinaya alındı.

Duruşma salonunun kapısına, “Kovid-19 salgını nedeniyle mahkememiz karantina altına alınmıştır. Duruşmalar yapılmayacaktır” yazısı asıldı.

Çağlayan’daki İstanbul Adalet Sarayı’nda bulunan 6. Tüketici Mahkemesi kaleminde çalışan bir erkek memurun Kovid-19 testi pozitif çıktı. Memurun hastalık taşıdığına dair bir belirti göstermediği ancak durumun öğrenilmesi üzerine dün sabah mahkemenin iki hakimi ve tüm kalem personeli idari izne çıkartıldı.

Hakimler ve memurların evlerinde karantinaya alındıkları öğrenildi. Olayın ortaya çıkmasının hemen ardından hakimlerin odaları, duruşma salonu ve mahkeme kalemi dezenfekte edildi. Mahkemenin duruşma salonu ve kaleminin kapısına, “Kovid-19 salgını nedeniyle mahkememiz karantina altına alınmıştır. Duruşmalar yapılmayacaktır” yazısı asıldı.

Koronavirüs tedbirleri kapsamında 15 Haziran’a kadar yargıda acil işlerin dışında duruşmalara ara verilmesinin ardından geçtiğimiz pazartesi günü adliyelerde eski çalışma sistemine dönülmüştü. İstanbul Adliyesi’nde mesainin ikinci gününde ciddi kalabalık dikkat çekmişti. Adliye giriş yapılan tüm kapılarda metrelerce kuyruklar oluşmuştu.

Öte yandan, kontrollü sosyal yaşama geçişin ardından duruşmaların başladığı ve kapısında kuyrukların oluştuğu İstanbul Adliyesinde bugün yoğunluğun azalmaya başladığı görüldü.

Adliye girişindeki güvenlik görevlileri ve memurlar, megafonla duyuru yaparak, vatandaşların kontrollü şekilde binaya girmelerini sağlıyor.