Adliyede Kur’an kursuna jet takipsizlik

Yayın tarihi: 17 Haziran 2022 Cuma 7:44 am - Güncelleme: 17 Haziran 2022 Cuma 7:53 am

Ankara Adliyesi içinde yaz Kur’an kursunu açanlara yönelik suç duyurusu, bir gün içinde yapılan jet incelemeyle karara bağlandı ve takipsizlikle sonuçlandı. 

Türkiye Barolar Birliği (TBB) ve baroları, Adalet Bakanlığı ile karşı karşıya getiren Ankara Adliyesi içinde açılması planlanan yaz Kur’an kursuyla ilgili olarak Halkın Kurtuluş Partisi kararda imzası olan yetkililer hakkında “anayasayı ihlal” ve “görevi kötüye kullanma” suçlarını işledikleri gerekçesiyle suç duyurusunda bulunmuştu.

Cumhuriyet’ten Sefa Uyar’ın haberine göre 13 Haziran’da yapılan suç duyurusuna Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı 14 Haziran’da takipsizlik kararı verdi.

Anayasa’nın 2. maddesindeki laiklik vurgusuna işaret edilen kararda, laikliğin din ve vicdan özgürlüğünün güvencesi olduğu kaydedilirken, Kuran öğretiminin anayasa ve yasaların güvencesi altında olduğu belirtildi.

Kararda “yaz Kuran kurslarının talep ve isteğe bağlı olarak müftülüklerce uygun görülecek yerlerde, mülki amirin onayı ile açılabileceğine” de vurgu yapılarak, adliye içindeki kursun hukuka uygun olduğu, dilekçede belirtilen hususların suç oluşturmadığı, iddiaların soyut, mesnetsiz ve genel nitelikli olduğu iddia edildi.

Adliyede Kur’an kursu açılıyor: ‘Bizden mi değil mi uygulaması’

Adalet Bakanlığı: Ankara Adliyesi’ndeki Kuran kursu talep üzerine açıldı