Adliyede Kur’an kursu açılıyor: ‘Bizden mi değil mi uygulaması’

Yayın tarihi: 10 Haziran 2022 Cuma 7:33 am - Güncelleme: 10 Haziran 2022 Cuma 7:34 am

Ankara Adliyesi’nde hakim ve savcılar ile çocukları için Kur’an kursu açılacağı duyurusu Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından hakim ve savcılara gönderilen mesajla yapıldı. Avukat Celal Ülgen, uygulamayı “Bu hakim bizden mi değil mi uygulamasının yeni göstergesi” şeklinde değerlendirdi.

Hakim ve savcılara gönderilen mesajda, Diyanet İşleri Başkanlığı’nca 27 Haziran’da açılacak Kuran kursunda hakim, savcı, adliye personeli ve onların çocuklarının “eğitim” alabileceği kaydedildi.
Halk TV’den Seyhan Avşar’ın aktadığına göre, kurs kapsamında, “Kuran Elifbası, Sureler ve Dini Bilgiler‘’ konusunda dersler verilecek. Mesajda kadın ve erkeklerin ayrı sınıflarda eğitim alacakları bilgisine de ayrıca yer verilirken, kursa katılmak isteyenlerin 15 Haziran 2022 gününe kadar kayıt yaptırmaları istendi.

“BİZDEN Mİ DEĞİL Mİ GÖSTERGESİ”

Adliyede Kuran kursu açılacak olmasını halktv.com.tr’ye değerlendiren avukat Celal Ülgen, “Bu adım laikliğin ruhuna yasin okumaktır. Böyle bir şey olamaz. Kuran kursu açacak bir yer bulamadılar mı? Bu uygulama bundan sonra hakim ve savcıların bizden mi değil mi göstergesi bu olacak. Bu yargının bağımsızlığını zedeler. Hakimler Savcılar Kurulu (HSK) haddini aşmıştır” dedi.

Çocuğa cinsel istismarın yaşandığı Kur’an kursu kaçak çıktı