Adliye koridorunda bıçaklı sopalı kavga

Yayın tarihi: 15 Ağustos 2023 Salı 4:20 pm - Güncelleme: 15 Ağustos 2023 Salı 4:36 pm

Erzurum’da bir dönercinin kurşunlanarak yaralanmasıyla ilgili davanın duruşması sonrası taraflar adliyede bıçak ve sopalarla kavga etti.

Geçen sene bir giyim mağazasının ortağı olan Recep S. ile mağazaya müşteri olarak gelen Alican Y. ile Alpaslan A.’yı alışveriş sırasında tartışma çıktı. Recep S., Alican Y. ile Alpaslan A.’yı bıçakla yaraladı.

Alican Y. ve Alpaslan A., 11 Ocak günü Recep S.’nin işlettiği dönerci dükkanının önüne geldi. İki arkadaş ellerindeki tüfek ve tabancayla, döner kesen Recep S.’ye peş peşe ateş etti. Saçma ve kırılan camların yüzüne isabet ettiği Recep S. yaralandı. Hastaneye kaldırılan Recep S., gözünden ameliyat edildi.

Polis, Alican Y. ve Alpaslan A.’yı olayda kullandıkları silahlarla yakaladı. Asayiş Şube Müdürlüğü Cinayet Büro Amirliği’nde sorgulanan ifadelerinde, bir yıl önce yaşanan kavga nedeniyle olayı gerçekleştirdiklerini söyleyen Alican Y. ve Alpaslan A. tutuklandı.

ADLİYE KORİDORUNDA KAVGA ETTİLER

Olayla ilgili bugün Erzurum 3’üncü Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen davada, sanıkların yakınlarıyla şikayetçi ve yakınları adliye koridorlarında kavga etti. Polis, olaylara müdahale etti ve tarafları dışarı çıkardı. Kavgaya karışan taraflar, bu kez yanlarında getirip, sakladıkları bıçak ve sopalarla birbirlerine girdi. Bir kişi kesici aletle yaralanırken, polis çok sayıda kişiyi gözaltına aldı. Takviye kuvvetin gelişiyle kalabalık dağıtıldı. Olayda taraflardan birine ait otomobilin camları kırıldı. Polis, yaptığı aramada iki kişinin üzerinde silah, etrafa atılan bıçak ile sopaları ele geçirdi.

Sanıklar Alican Y. ve Alpaslan A.’nın tutuklu yargılandığı duruşmada ertelendi.

Erzurum’da çakmak gazı faciası! 2 arkadaş hastanelik oldu