Adli Tıp: Pınar Gültekin hayattayken yakıldı

Yayın tarihi: 24 Ocak 2022 Pazartesi 3:35 pm - Güncelleme: 24 Ocak 2022 Pazartesi 10:44 pm

Adli Tıp Muğla’da katledilen Pınar Gültekin‘in hayattayken yakıldığını tespit etti. Cemal Metin Avcı ile 5 sanığın yargılandığı davanın duruşmasında mahkeme Sanık Cemal Metin Avcı’nın tutukluluk halinin devamına; diğer sanıkların ise tutuksuz yargılanmasına karar vererek duruşmayı 14 Şubat tarihine erteledi.

Muğla 3’üncü Ağır Ceza Mahkemesi’nde Pınar Gültekin davasının 9’uncu duruşmasına tutuklu sanık Cemal Metin Avcı, Ses ve Görüntülü Bilişim Sistemleri (SEGBİS) ile katılırken, tutuksuz sanıklar Mertcan Avcı, Şükrü Gökhan Orhan, Selim Avcı, Eda Karagül ile taraf avukatları salonda hazır bulundu.

Rahatsızlığı bulunan Ayten Avcı ise duruşmaya katılmadı. Yoklama ile başlayan duruşmada, Adli Tıp Kurumu Başkanlığı Adli Tıp Üçüncü Üst Kurulu’nca gönderilen rapor okundu. Raporda heyetin yaptığı kapsamlı inceleme sonrası Pınar Gültekin’in yaşadığı sırada alevlere maruz kaldığı ve yaşamını yitirdiği belirlendi.

Cemal Metin Avcı’nın avukatları, Adli Tıp Kurumu Başkanlığı Adli Tıp Üçüncü Üst Kurulu’nca gönderilen raporu incelemek için ek süre talep etti. Mahkeme heyeti, talebi kabul etti. Duruşmaya saat 17.00’ye kadar ara verildi.

Mahkeme, Sanık Cemal Metin Avcı’nın tutukluluk halinin devamına; diğer sanıkların ise tutuksuz yargılanmasına karar vererek duruşmayı 14 Şubat tarihine erteledi.

Pınar Gültekin davası: ABD’ye tekrar müzekkere yazılacak

Pınar Gültekin davasında gelişme: Sigara izmariti anne A.’ya ait çıktı