Adli Tıp önünde gözaltına alınan Pınar Damar cinayetinin şüphelisi tutuklandı

Yayın tarihi: 21 Temmuz 2022 Perşembe 8:04 pm - Güncelleme: 21 Temmuz 2022 Perşembe 8:04 pm

İstanbul Bağcılar’da Pınar Damar isimli kadın, kayıp olarak aranırken cansız bedeni bulundu. Demir’in cesedinin sevk edildiği Adli Tıp Kurumu önünde polisler, Pınar Damar’ın kuzeninin eşi olduğu öğrenilen M.A.’yı gözaltına aldı. M.A, cinayeti itiraf ederken sulh ceza hâkimliğince tutuklandı.

32 yaşındaki Pınar Demir, eve gelmemesi üzerine kız kardeşi tarafından kayıp olarak emniyete bildirildi. 19 Temmuz’da yapılan başvuru üzerine  Küçükçekmece İlçe Emniyet Müdürlüğü ekipleri çalışma başlattı. Genç kadın, 20 Temmuz’da Bağcılar Mahmutbey 2560 Sokak girişindeki yeşil alanda cansız olarak bulundu.

Demir’in cansız bedeni Adli Tıp Kurumu’na sevk edildi. Kurum önünde ailesinin beklediği sırada Cinayet Şube Polisi ekipleri, Pınar Damar’ın kuzeninin eşi olduğu öğrenilen M.A.’yı gözaltına aldı. 

“BİR ANLIK SİNİRLE ÖLDÜRDÜM”

Bakırköy Adalet Sarayı’na  bugün (21 Temmuz) sevk edilen M.A,  savcılıkta verdiği ifadede “Pınar Damar’ı öldürdüğüm için pişmanım. Bir anlık sinirle eylemi gerçekleştirdim. Suçumu kabul ediyorum. Ancak yaptığım eylemde herhangi bir tasarlama ve planlama yoktur” dedi. M.A, ‘Nitelikli kasten öldürme’ suçundan çıkarıldığı nöbetçi sulh ceza hâkimliği tarafından tutuklandı.

GELİNLİKLE SON YOLCULUĞUNA UĞURLANDI

Damar’ın cenazesi İkitelli Mehmet Akif Mahallesi’nde bulunan Ulu Cami’ye getirildi. Babası Mustafa Damar, taziyeleri kabul etti. Cenazeye ailesi, arkadaşları ve sevenleri katıldı. Kardeşi Bahar Damar, cenaze töreninde ablasının tabutuna sarıldı, ayakta durmakta güçlük çekti. Öğle vakti kılınan cenaze namazının ardından Kayabaşı Mezarlığı’na toprağa verildi.

“KATİLLER ARKA KAPIDAN GİRİP ÖN KAPIDAN ÇIKIYOR”

Baba Mustafa Damar, “60 yaşındayım böyle bir şey görmedik. Hayatımızda görmedik. 5 dakika içerisinde bir kanun çıkıyor, bir gece de kadınlar için kanun çıkarsınlar. Katiller arka kapıdan girip ön kapıdan çıkıyor” dedi.

Pınar Damar’ın kuzeni Nebahat Küçükbilal ise, “Gelsinler de görsünler bir ailenin nasıl dağıldığını. Gencecik bir kızın nasıl hayallerinin yıkıldığını görsünler. Sözün bittiği yer. Kimse ölümü hak etmiyor” diye konuştu.

 

 

Günlerdir aranan Pınar’ın cansız bedeni bulundu