“Adam 1 kilo pirinç istiyordu, dünya bu kadar!”

Yayın tarihi: 1 Mart 2023 Çarşamba 10:38 am - Güncelleme: 1 Mart 2023 Çarşamba 10:38 am

Kahramanmaraş merkezli depremlerin ardından Hatay’a giden şef Mehmet Yalçınkaya, bölgede yaşadıklarını anlattı. Yalçınkaya, “Bir adam geldi 3 tane Mercedes’i varmış, bir tane binası varmış, bir tane fabrikası varmış bunların hepsi gitmiş. Bizden bir kilo pirinç istedi” diye konuştu.

Kahramanmaraş merkezli 7,7 ve 7,6 büyüklüğündeki depremlerden sonra afet bölgesinden yaptığı paylaşımlarla gündeme gelen şef Mehmet Yalçınkaya, gazeteci Adem Metan’a konuştu.
Günlerdir bölgede depremzedelere yemek yapan Yalçınkaya, deprem bölgesine nasıl gittiğini şöyle anlattı:

“HATAY’I GÖRDÜKTEN SONRA DEPREMİN ÜSTÜNE BİR ŞEY GÖRDÜM”

“Sabah uyandım, televizyonu açar açmaz o görüntüleri görür görmez ağlamaya başladım. Çünkü bu bölgeyi eskiden de tanıyorum. Bu bölge bizim için çok önemli. Antep, Maraş buralar çok geldiğim yerler. Boluluyum ama buralarla özel bir bağım var. Ağladım, yarım saat kendime gelemedim. Hemen ertesi gün ekibi topladık bindik arabaya. Nereye gelebiliriz diye aradık KYK yurduna geldik. Orada kaldık 11 güne yakın. Daha sonra İslahiye’ye geldik. Şimdi Hatay’dayız. Gerçekten deprem Hatay’da. Evet Maraş, Antep ve Urfa her yer etkilendi ama ben Hatay’ı gördükten sonra depremin üstünde bir şey gördüm. Herkesin buraya önem vermesi lazım, bırak rehaveti saldırmamız lazım. 3 gündür buradayım, az önce çok önemli bir şey söyledin. Bu deprem Maraş-Hatay depremi olmalı, Hatay değişmiş böyle bir şey yok. Milli Savunma Bakanımız bizi İslahiye’de gördü, dedi ki çocuklar hemen Hatay’a gidin. Buraya geldik, şu anda sahra mutfağındayız. Az önce 6 bin kişiye yemek dağıttık, şimdi öğlen yemeğine de geçiyoruz kısmet olursa.”

Yalçınkaya bölgede yaşadıklarını ise şöyle anlattı:

“Mesele bir adam geldi 3 tane Mercedes’i varmış, bir tane binası varmış, bir tane fabrikası varmış bunların hepsi gitmiş. Bizden bir kilo pirinç istiyordu. Dünya bu kadar işte. İkinci konu ise bu bölgenin insanı tok. Teyzenin birine zeytinyağı veriyordum köylere bakliyat dağıtırken, dedi ki evladım zeytin ağaçlarımız var bize zeytinyağı verme dedi. O çok etkiledi beni, Dolayısıyla ister istemez çocuklar da bizi çok etkiliyor. Dünyaya bakış açım değişti, çok afetlere gittim yardımlar yaptım ama burası başka bir şey. Hatay’a lütfen biraz daha önem verelim.” dedi.

“AKP’nin deprem planı: Çök-Kapan-IBAN !”