Adalet Bakanı Tunç’tan Fenerbahçe’nin açıklaması sonrası geri adım!

Yayın tarihi: 19 Mart 2024 Salı 4:53 pm - Güncelleme: 19 Mart 2024 Salı 5:22 pm

TELE1 Spor Servisi

Trabzonspor-Fenerbahçe maçının ardından yaşanan olaylarla ilgili “Taraftar da olsa futbolcu da olsa her iki taraf içinde bir suç işlenmişse soruşturulur” diyen Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, Fenerbahçe’nin açıklaması sonrası geri adım attı. Tunç, “Futbolcularla ilgili herhangi bir soruşturma söz konusu değil” dedi.

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, Trabzonspor-Fenerbahçe maçında yaşanan olaylarla ilgili bugün yaptığı ilk açıklamada, “Taraftar da olsa futbolcu da olsa he iki taraf içinde bir suç işlenmişse soruşturulur” ifadelerini kullanmıştı.

Fenerbahçe Spor Kulübü, Bakan Tunç’un bu sözlerinin ardından resmi bir açıklama yaptı. Sarı lacivertli ekibin yazılı açıklamasında, “Bakanımız Sayın Yılmaz Tunç’un açıklamalarını üzüntü ile takip ettik” denildi.

Fenerbahçe’nin açıklamasından yaklaşık 40 dakika sonra konuyla ilgili yeni bir açıklama daha yapan Tunç, futbolculara yönelik soruşturma cümlesinden geri adım attı.

Tunç, ikinci açıklamasında “Futbolcularla ilgili herhangi bir soruşturma da söz konusu değil. Bazı sosyal medya hesaplarında böyle bir algı oluşturulmaya çalışılmış ancak bu doğru değil” dedi.

Tunç’un açıklaması şöyle:

 “Şu ana kadar 38 kişinin kimlikleri tespit edildi. 12 kişi gözaltına alınmıştı. Kamera görüntüleri de izlenerek kimler kusurluysa bu yönde soruşturma devam edecektir. Futbolcularla ilgili herhangi bir soruşturma da söz konusu değil. Bazı sosyal medya hesaplarında böyle bir algı oluşturulmaya çalışılmış ancak bu doğru değil”

Tunç, bugün yaptığı ilk açıklamada şu ifadeleri kullanmıştı:

“Meşru savunmanın da ötesine geçip karşı tarafa zarar verecek, savunmanın ötesine giden bir durum söz konusu mu? Bir saldırı var mı? Taraftar da olsa futbolcu da olsa he iki taraf içinde bir suç işlenmişse soruşturulur.” dedi.

FENERBAHÇE NE DEDİ?

Adalet Bakanı Tunç’un açıklamasının ardından Fenerbahçe yazılı bir açıklama yaptı. “Bakanımızın açıklamalarını üzüntüyle takip ettik” denilen açıklamada şu ifadeler yer almıştı:

“Adalet Bakanımız Sayın Yılmaz Tunç’un bugün basına yansıyan aşağıdaki açıklamalarını üzüntü ile takip ettik.

Sayın Bakanımız tarafından dile getirilen; “Görüntüler izlenir. Bu görüntüleri değerlendirecek olan Cumhuriyet Savcılığı. Meşru savunmanın da ötesine geçip karşı tarafa zarar verecek kendi savunmanın ötesine giden bir durum söz konusu mu? Bir saldırı var mı? Taraftar da olsa futbolcu da olsa her iki taraf içinde bir suç işlenmişse soruşturulur.” sözleri

Maç boyunca, 90 dakikanın ilk saniyesinden son anına kadar sahaya atılan su şişeleri, kesici aletler, çakmakların, metal paraların olduğu ortamda oyunu oynamaya çalışan,

Sahaya atılan meşaleyi eliyle kaldırıp saha dışına atma bilincinde olan, tüm bu baskı, tahriklere rağmen oyuna, sahadaki mücadeleye zarar vermemek adına en ufak reaksiyon dahi göstermeyen Futbol Takımımıza, Teknik Ekibimize ve camiamıza yapılan bir haksızlık olarak kabul ediyoruz.

Sayın Bakanımızın bu konuda yaşanan tüm bu olayların mağduru ve tek masum tarafı olan Fenerbahçe’yi hedef almayı fırsat kollayanların konuyu çarpıtmalarına izin verecek açıklamaları bizi derinden yaralamıştır.

Söz konusu Fenerbahçe ise bu tavır ve yaklaşımlara alışık olmak zorunda bırakılmamız, Fenerbahçe Spor Kulübü olarak yıllardır anlatmaya çalıştığımız durumdur.

Saygılarımızla”

Fenerbahçe’den Bakan Tunç’a yanıt: Üzüntüyle takip ettik, derinden sarsıldık

Fenerbahçe, Adalet Bakanı, Yılmaz Tunç, Fenerbahçe-Trabzonspor

 

Kaynak: HABER MERKEZİ