Adalet Bakanı Bozdağ’dan bir İmamoğlu açıklaması daha! “Algı oluşturuldu”

Yayın tarihi: 15 Aralık 2022 Perşembe 3:37 pm - Güncelleme: 15 Aralık 2022 Perşembe 3:37 pm

Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu’na verilen hapis cezası hakkında bir açıklama daha yaptı. Bozdağ, karar için istinaf ve temiz yolunun açıkladığını tekrar ederek, “Kesinleşmiş hapis ve siyasi yasak yok. Böyle bir algı oluşturuldu” dedi.

YSK üyelerine ‘ahmak’ dediği iddiasıyla İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu’na 2 yıl 7 ay 15 gün hapis cezasına veren mahkeme için ‘tarafsız’ nitelemesi yapan Adalet Bekir Bozdağ’dan konuyla ilgili bir açıklama daha geldi.

”Kadına Yönelik Şiddet İzleme Komitesi 2022 Yılı Toplantısı”nda konuşan Bozdağ, konuyla ilgili şunları sarf etti:

“Adalet Bakanı Bozdağ: İstanbul Büyükşehir Belediyesi Başkanı Ekrem İmamoğlu hakkında kesinleşmiş hapis ve siyasi yasak yok. Böyle bir algı oluşturuldu. Bu karar karşı temyiz yolu açıktır, nihai karar sonra açıklanacak”

TARİKATTA KARANLIĞINDA ÇOCUĞA CİNSEL İSTİSMAR

İsmailağa tarikatına bağlı Hiranur Vakfı’ndaki çocuk istismarı hakkında da konuşan Bozdağ şunları dile getirdi:

“Hem kadınların hem erkeklerin hem çocukların cinsel saldırıya uğraması bizim ceza kanunumuzda suç olduğu gibi ahlakımız bakımında da kabul edilemez iğrenç suçlardan biri. Çocuklarımızın örselenmemesi için her türlü tedbiri en üst düzeyde alıp uygulamak hepimizin görevidir.

Son günlerde yaşanan hadise nedeniyle hepimizin vicdanı sızladı. Bütün vatandaşlarımız emin olsun. Hukuk işliyor. Yargılama sürüyor. Bunu ortaya çıkaran yargımızdır. Yargımızın kararını herkesin beklemesinde fayda var. Eninde sonunda hak adalet yerini bulacak. Çocukları korumak yargı hassasiyetidir”.

 

Bozdağ, İmamoğlu kararını veren mahkemeyi ‘tarafsız’ olarak nitelendirdi