“Açlık sınavdır” diyen Diyanet’ten 10 milyar liralık rekor harcama!

Yayın tarihi: 7 Ağustos 2022 Pazar 9:56 am - Güncelleme: 7 Ağustos 2022 Pazar 9:57 am

Halk derin bir yoksulluk ile mücadele ederken ‘Yoksulluk, açlık bir sınavdır’ diyen Diyanet, geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 55 daha fazla para harcadı.  Kurum, 2022’nin ilk altı ayında 9 milyar 897 milyon liralık rekor bir harcamaya imza attı. 

Diyanet İşleri Başkanlığı’nın geçtiğimiz haftalarda derin yoksulluğun yaşandığı bir dönemde “Fiyatları belirleyen Allah’tır” fetvası verdi. Birçok bakanlıktan daha fazla bütçesi olan başkanlığın, fetvası kamuoyunda büyük bir tepki çekti.  ‘Yoksulluk, açlık bir sınavdır’ diyerek de fetva veren Diyanet’in 2022’nin ilk altı ayındaki harcaması dudak uçuklattı.  Diyanet’in bu yılın ilk 6 ayında yaptığı rekor harcama, 9 milyar 897 milyon liraya ulaştı.

HARCAMALARDA YÜZDE 55 ARTIŞ

SÖZCÜ’den Deniz Ayhan’ın haberine göre; Diyanet, 2022’nin Ocak-Haziran ayları arasında, 2021 yılının aynı dönemine oranla yüzde 55 daha fazla para harcadı. 2022 yılında 16 milyar liraya ulaşan bütçesi, yüksek tutarlardaki harcamaları ve açıklamalarıyla gündemden düşmeyen Diyanet’in yılın ilk altı ayında yaptığı harcamalar kalem kalem açıklandı. Diyanet, 2021 yılının Ocak-Haziran döneminde ise 6 milyar 362 milyon TL harcamıştı.

Diyanet yemekhanesinde hiyerarşiye göre fiyat tarifesi

“PERSONEL GİDERİ YÜZDE 53 ARTTI”

9.8 milyar TL’lik rekor harcamanın büyük bölümü, “Din Hizmetleri ve Yaygın Din Eğitimi” için yapıldı. Yönetim ve Destek programı için ise 204 milyon 648 bin TL harcandı. 130 bini aşkın personeli bulunan Diyanet İşleri Başkanlığı’nın en yüksek gideri din hizmetleri içinde yer alan personel harcamaları oldu. 2021 yılının ilk yarısında 5.2 milyar TL’lik personel gideri bulunan Diyanet’in 2022 yılının ilk yarısındaki personel gideri ise 8.1 milyar TL oldu ve 2021 yılına göre 2022 ‘de yüzde 53 arttı.

Diyanet’in Başkan Yardımcısı Burhan İşliyen yağ kuyruklarının suçlusunu buldu

“YOKSULLUĞU TEVEKKÜLLE KARŞILAYIN”

Diyanet Şubat ayında yayınladığı hutbesinde de yoksulluk ve açlığın bir imtihan olduğunu belirterek, “Hayatımız boyunca pek çok sıkıntı, musibet ve keder ile karşılaşırız. Sonuçları ne olursa olsun başımıza gelen her olay, dünya imtihanının bir parçasıdır” denilmiş ve bu durumun ilahi takdir olduğu belirtilerek, tevekkülle karşılanması istenmişti.

CHP’li Ağbaba’dan Diyanet’in ‘pahalılık’ fetvasına tepki: Suçlamadıkları bir Allah kalmıştı

MİNİMUM SEVİYEYE İNDİRMİŞLER…

Diyanet 2021 yılının ilk 6 ayında 25.2 milyon TL yolluk gideri harcaması yaparken bu miktar, 2022’nin ilk 6 ayında 54 milyon 786 bin TL’ye yükseldi. Diyanet “Tasarruf tedbirleri kapsamında hukuk müşavirlerimiz ve avukatlarımızın duruşmalara fiziki katılımları yerine, online ortamda katılımları gerçekleştirilerek yolluk ve harcırah giderleri minimum seviyeye indirilmiştir” dedi.

Heybeliada Sanatoryumu’nun Diyanet’e verilmesine yargından engel!