Diyanet’in Başkan Yardımcısı Burhan İşliyen yağ kuyruklarının suçlusunu buldu

Yayın tarihi: 31 Temmuz 2022 Pazar 9:27 am - Güncelleme: 31 Temmuz 2022 Pazar 9:27 am

Diyanet İşleri Başkan Yardımcısı Burhan İşliyen, marketlerdeki yağ kuyruklarının faturasını da yurttaşa çıkardı. İşliyen, “Marketlerdeki görüntüler hiç bize yakışmıyor” dedi.

“Fiyatları tayin eden Allah’tır” hadisine işaret ettiği fetvasıyla tepki çeken Diyanet’ten tepki çeken bir vaaz daha geldi.

Cumhuriyet’ten Sefa Uyar’ın haberine göre, Camide yurttaşlara verdiği vaaz, Diyanet TV’de “Burhan İşliyen ile Hacı Bayram Kürsüsü’nden” adıyla düzenlenen programda yayımlanan İşliyen, 15 Temmuz’da sosyal medya hesabından da paylaştığı bir bölümde, marketlerdeki yiyecek kuyrukları üzerinden yurttaşları suçladı.

Söz konusu bölümü “Marketlerde yağ kuyrukları” üst başlığı ile yayımlayan İşliyen, bu vaazında, “Rızkı veren Allah’tır. Rızkımız konusunda çok endişeye kapılmamak, çalışmak ama korkmamak lazım. Zor günlerde marketlerde bu görüntüler hiç bize yakışmıyor” dedi. Yiyecekleri depolamanın da yanlış olduğunu vurgulayan İşliyen, “Bazen Allah çok nasip eder ama yeme izni vermez. Bir lokma yiyemez. Rızkın gerçek sahibinin Allah olduğunu unutmamak lazım” ifadelerini kullandı.

Diyanet ‘Zamlar ‘Allah’tan’ dedi, Yalvaç Müftüsü uçuşa geçti ‘Cennet garantisi’ verdi