Abisini öldüren üniversite öğrencisi: Kendimi korumak amaçlı bıçak aldım

Yayın tarihi: 3 Ocak 2023 Salı 11:55 am - Güncelleme: 3 Ocak 2023 Salı 11:55 am

Aydın‘da, Gülçin Uçan, tartıştığı abisi Onur Uçan’ı bıçaklayarak öldürdüğü suçlamasıyla tutuklandı. Uçan, emniyetteki ifadesinde, “Sinirlerime hakim olamadım ve kendimi de korumak amaçlı bıçak aldım. Maksadım öldürmek değildi” dedi.

Aydın Adnan Menderes Üniversitesi Didim Meslek Yüksekokulu ikinci sınıf öğrencisi Gülçin Uçan’ı, 31 Aralık’ta Ankara’da yaşayan ailesine ziyarete geldi. İddiaya göre, yılbaşı gecesi ailesiyle Gülçin Uçan arasında, eski sevgilisi yüzünden tartışma çıktı. Tartışmanın büyümesiyle Gülçin Uçan, mutfaktan aldığı bıçakla abisini göğsünden bıçakladı. Onur Uçan hayatını kaybetti, Gülçin Uçan da gözaltına alındı. Polisteki işlemlerinin ardından Gülçin Uçan, sevk edildiği adliyede çıkarıldığı hakimlikçe tutuklandı.

Emniyetteki ifadesi ortaya çıkan Gülçin Uçan’ın, “Abisi ile eski erkek arkadaşım yüzünden tartıştım ve çok sinirlendim. Onunla görüşmemi istemiyordu. Bu nedenle kavga etmeye başladık. Sinirlerime hakim olamadım ve kendimi de korumak amaçlı bıçak aldım. Maksadım onu öldürmek değildi. Kendimi korumak istedim, çok pişmanım” dediği öğrenildi.

Köydeki 16 yıllık sır cinayet aydınlatıldı