ABD’den Türk şirketlerine yaptırım kararı

Yayın tarihi: 14 Eylül 2023 Perşembe 4:48 pm - Güncelleme: 14 Eylül 2023 Perşembe 4:48 pm

ABD Hazine Bakanlığı’nın Rusya’ya yönelik yaptırımları kapsamında bir Türk vatandaşı ve Türkiye’deki beş şirkete yaptırım kararı aldığı belirtildi.

Ukrayna’ya karşı yürüttüğü askeri operasyon nedeniyle batı ülkelerinin Rusya’ya uyguladığı yaptırımlar genişleyerek devam ediyor.

Reuters’a konuşan ABD Hazine Bakanlığı’ndan kıdemli bir yetkili, Türkiye’deki beş şirkete ve bir Türk vatandaşına yaptırım kararı alındığını duyurdu.

Kararın bugün açıklanacağını belirten yetkili, bu şirket ve Türk vatandaşının Rusya’ya yaptırımları delmekle suçlandığını da belirtti.

Bahsi geçen şirket ve kişinin gemi nakliyatı ve ticaret şirketlerinin Rusya’nın savunma bakanlığına bağlı gemilere yönelik yaptırımları delmekte yardımcı olduğu da belirtildi.

“18 AYDIR SÖYLEDİK”

Reuters’a konuşan ve ismini açıklamayan yetkili, “Son 18 aydır Türkiye hükümetine ve özel sektöre endişelerimizi paylaştık ve onların Rusya savaşıyla bağlantılı yaptırım uyguladığımız kurum ve kuruluşlarla iş yapmanın önemli risklerini söyledik” dedi.

ŞİRKETLERİN İSİMLERİ

ABD Hazine Bakanlığı’nın Margiana İnşaat Dış Ticaret ve Demirci Bilişim Ticaret Sanayi’ne yaptırım uygulayacağı belirtilirken Denkar Ship Construction isimli şirkete de yaptırım uygulanacağı belirtildi. ID Ship Agency ve sahibi İlker Doğruyol ile birlikte CTL Limited’e de yaptırımın yapılacağı belirtildi.

Avrupa’dan Rusya yaptırımları hakkında yeni karar