ABD’den Suriye’deki İran destekli gruplara bir hava saldırısı daha

Yayın tarihi: 26 Ağustos 2022 Cuma 9:25 am - Güncelleme: 26 Ağustos 2022 Cuma 9:25 am

ABD, Suriye’deki İran destekli gruplara yönelik bir hava saldırısı daha düzenlediğini duyurdu.

ABD’nin Suriye’nin kuzeydoğusundaki Deyrizor’daki Yeşilköy ve Conoco isimli üslerine yönelik roketli saldırının ardından ABD Merkez Kuvvetler Komutanlığı, (CENTCOM) İran destekli gruplara yönelik hava saldırısı düzenlediğine yönelik açıklama yaptı. Açıklamada, “Dün gece Suriye’nin kuzeydoğusundaki üslerimize yapılan roketli saldırıların ardından, CENTCOM kuvvetleri bölgedeki İran destekli militanlara AH-64 Apache helikopterleri, AC-130 silahlı helikopterler ve M777 toplar ile saldırı düzenlemiştir. Bu saldırılar sonunca 4 düşman kuvveti öldürülmüş ve 7 düşman roketatarı yok edilmiştir” denildi.

CENTCOM Komutanı Erik Kurilla da yaptığı yazılı açıklamada, ABD askerlerine yönelik saldırılara gerekli karşılığın verileceğinin altını çizerek, “Hiçbir grup fütursuzca bizim askerlerimize saldıramayacaktır. Halkımızı korumak için gerekli tüm önlemleri alacağız.” ifadesini kullandı.

ABD ordusu geçtiğimiz günlerde, Suriye’nin doğusunda İran’ın Devrim Muhafızları tarafından desteklenen milislerin kullandığı bölgeleri hedef alan hava saldırıları düzenlemişti.

ABD, Suriye’de İran hedeflerini vurdu!