ABD’den Osman Kavala’ya müebbet hapis cezası açıklaması

Yayın tarihi: 29 Aralık 2022 Perşembe 1:36 pm - Güncelleme: 29 Aralık 2022 Perşembe 1:37 pm

ABD Dışişleri Bakanlığı Sözcü Yardımcısı Vedant Patel, Gezi Parkı eylemleri davasında Osman Kavala‘ya müebbet hapis cezası verilmesi hakkında, “Türkiye halkı, misilleme korkusu olmadan insan hakları ve temel özgürlükleri kullanmayı hak ediyor” dedi.

ABD Dışişleri Bakanlığı, Osman Kavala’ya Gezi Parkı davasında verilen müebbet hapis cezasının İstinaf Mahkemesi tarafından onanması hakkında açıklama yaptı.

Yazılı açıklama yapan ABD Dışişleri Bakanlığı Sözcü Yardımcısı Vedant Patel, “ABD, Türk mahkemesinin bugün Osman Kavala hakkındaki mahkumiyet kararını onamasından derin rahatsızlık ve hayal kırıklığı duyuyor. Daha önce söylediğimiz gibi, Kavala’nın haksız mahkumiyeti insan hakları ve hukukun üstünlüğüne saygıyla bağdaşmıyor. Türkiye’yi bir kez daha, Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi kararlarına uyarak Osman Kavala’yı ve keyfi olarak hapse atılan diğer tüm kişileri serbest bırakmaya çağırıyoruz. Türkiye halkı, misilleme korkusu yaşamadan insan haklarını ve temel özgürlüklerini kullanmayı hak ediyor” ifadelerini kullandı.

İstinaf’tan Osman Kavala kararı!