ABD’de son yüzyılın en ‘ölümcül’ yangını! Ölenlerin sayısı 106’ya yükseldi

Yayın tarihi: 16 Ağustos 2023 Çarşamba 10:01 am - Güncelleme: 16 Ağustos 2023 Çarşamba 10:01 am

ABD tarihinin son yüzyılının “en ölümcül” yangını olarak kayıtlara geçen Hawaii‘deki orman yangınlarına hayatını kaybedenlerin sayısı 106’ya yükseldi.

Amerika Birleşik Devletleri’nin (ABD) Hawaii eyaletine bağlı Maui Adası’nda 8 Ağustos Salı günü başlayan orman yangınlarından etkilenen alanın yüzde 32’sinde arama çalışmalarının bittiği belirtildi.

HAWAİİ VALİSİ: TOPLAM ÖLÜ SAYISININ BELİRLENMESİ 10 GÜNÜ BULABİLİR

Hawaii Valisi Josh Green açıklamasında, bölgede arama kurtarma ekiplerinin devam eden çalışmaları esnasında “günde 10 ila 20’ye yakın ceset bulabileceklerini” kaydederek toplam ölü sayısının belirlenmesinin 10 günü bulabileceğini belirtmişti. Yangınlar nedeniyle yeri tespit edilemeyen 1300 kişinin hala arandığını aktaran Green, 402 otel odası da dahil olmak üzere 2 bin kadar konutun, evlerini kaybeden kişiler için hazır hale getirildiğini kaydetmişti.

ABD BAŞKANI: ABD’DEKİ BİR ASIRDAN UZUN SÜREDİR EN ÖLÜMCÜL ORMAN YANGINI

ABD Başkanı Joe Biden, Hawaii’deki orman yangınlarının, ABD’deki “bir asırdan uzun süredir en ölümcül orman yangını” olduğunu belirterek mümkün olan en kısa sürede eyaleti ziyaret edeceğini söylemişti. Yangınlar nedeniyle yerlerinden olan kişilere de hane başına bir defaya mahsus 700 dolarlık ödeme yapılacağını duyuran Biden, Acil Durum Yönetimi Ajansının (FEMA) afetzedeler için çalışmalarından bahsetmişti.

Tarihinin en büyük orman yangınını yaşayan Hawaii’de can kaybı 93’e yükseldi!