Tarihinin en büyük orman yangınını yaşayan Hawaii’de can kaybı 93’e yükseldi!

Yayın tarihi: 14 Ağustos 2023 Pazartesi 3:48 pm - Güncelleme: 15 Ağustos 2023 Salı 4:41 pm

Amerika Birleşik Devletleri’nin (ABD) Hawaii eyaletinde meydana gelen orman yangınlarında hayatını kaybedenlerin sayısı 93’e yükseldi.

Tarihinin en büyük orman yangınını yaşayan Hawaii’de 2 bin 200 civarında yapının yok olduğu belirtildi. Şiddetli rüzgarların etkisiyle körüklenen alevler yerleşim yerlerine doğru ilerleyerek yüzlerce ev ve iş yerini tahrip etti.

HAWAİİ VALİSİ: HASARLARIN MİKTARI 6 MİLYAR DOLARI BULDU

Hawaii Valisi Josh Green, “Şimdi hepiniz bugün sahada neler olduğunu merak ediyorsunuz. Daha çok ölüm vardı.” bilgisini paylaştı. Ölü sayısının daha da artmasını beklediklerini söyleyen Green, “Bu, Hawaii’nin yaşadığı en büyük felaket. 2 bin 200 civarında yapı yok oldu ve hasarların miktarı 6 milyar doları buldu” dedi.

MAUİ POLİS ŞEFİ: YANGIN BÖLGESİNİN SADECE YÜZDE 3’ÜNÜ ARAYABİLDİK

Maui Polis Şefi John Pelletier ise yaşamını yitirenlerden sadece 2’sinin kimliğinin tespit edilebildiğini söyledi. Arama kurtarma çalışmalarını olabildiğince hızlı gerçekleştirmek istediklerini belirten Pelletier, “Ancak şu ana kadar köpeklerle yangın bölgesinin sadece yüzde 3’ünü arayabildik.” dedi.

İTFAİYE YETKİLİSİ: ABD’DE SON 100 YILDA EN ÇOK CAN KAYBININ YAŞANDIĞI ORMAN YANGINLARI

İtfaiye yetkilisi Lori Moore-Merrell de Hawaii’deki can kaybının 2018’de California’da 85 kişinin yaşamını yitirdiği yangınları geçtiğini belirtti. Moore-Merrell, “Hawaii’deki yangınlar, ABD’de son 100 yılda en çok can kaybının yaşandığı orman yangınları oldu.” dedi.

Hawaii’deki felakette bilanço ağırlaşıyor! 67 ölü, yüzlerce kayıp