ABD’de seçim anketi: Sayısız gafa imza atan Biden mı, seçim sonuçlarına müdahale eden Trump mı önde?

Yayın tarihi: 11 Aralık 2023 Pazartesi 11:04 am - Güncelleme: 11 Aralık 2023 Pazartesi 11:04 am

ABD’de yapılacak olan başkanlık seçimleri anketinde, ABD’nin Georgia eyaletinde 2020’deki seçim sonuçlarına müdahale etmekle suçlanan eski Başkan Trump, garip hareketleri ve enteresan çıkışlarıyla adından söz ettiren ABD Başkanı Joe Biden’ın önüne geçti.

Amerika Birleşik Devletleri (ABD) gazetesi Wall Street Journal, son seçim anketini yayımladı. Tekrar Beyaz Saray’a seçilmesi durumunda Müslüman ülkelere seyahat yasağını geri getireceğini ve ABD tarihindeki en büyük sınır dışı operasyonu düzenleyeceğini söyleyen Trump, 2024 başkanlık seçimleri için yapılan ulusal kamuoyu yoklamalarında, kürsüde defalarca söyleyeceklerini unutan ve hatta Beyaz Saray’ın yolunu kaybeden Biden’ın önüne geçti.

TRUMP YÜZDE 47, BİDEN YÜZDE 43

Wall Street Journal (WSJ) anketi, Biden’ın başkanlığı dönemindeki en düşük onay oranına sahip olduğunu gösteriyor. WSJ anketine göre; Trump yüzde 47’nin onayını alırken Biden yüzde 43’ün onayını aldı.

BİDEN SEÇİM GÜNÜ 81 YAŞINDA OLACAK

Biden ikinci dönem için aday olma arzusunu dile getirmiş olsa da, Demokrat Parti’deki pek çok kişi ilerleyen yaşının seçmenleri küstüreceğinden korkarak Biden’ın adaylıktan çekilmesini istiyor. Biden seçim günü 81 yaşında, gelecek yıl kazanırsa Beyaz Saray’da 8 yıl geçirdikten sonra 86 yaşında olacak.

BİDEN’IN OĞLU 9 VERGİ SUÇLAMASIYLA İTHAM EDİLDİ

Biden’ın oğlu Hunter Biden’ın Kaliforniya’da 9 vergi suçlamasıyla itham edildi ve bu Biden’ın yeniden seçilmesi yolunda ek engeller oluşturuyor. Öte yandan Trump da bazıları Biden’ın 2020 zaferini bozmaya yönelik girişimleri nedeniyle olmak üzere kendisine karşı açılan 4 eş zamanlı ceza davası nedeniyle tehlike altında.

DEMOKRATLAR İÇİN TEHLİKE ÇANLARI

Sonuçlar Demokratlar için tehlike çanlarının çaldığı sinyalini verse de WSJ, rakamların birçok Demokrat’ın şu anda Biden’dan memnun olmadığını gösterdiği halde özellikle Trump’ın Cumhuriyetçilerin adayı olması halinde, seçim gününde onu yine de destekleyebileceklerini belirtiyor.

Donald Trump’a ‘konuşma yasağı’ kararı

Kaynak: TELE1