ABD’de Cumhuriyetçiler yine şaşırtmadı: Non-binary emojiyi anlayan olmadı

Yayın tarihi: 1 Şubat 2022 Salı 1:44 pm - Güncelleme: 1 Şubat 2022 Salı 1:44 pm

ABD’de Cumhuriyetçilere yakın olan medya kuruluşları Apple’ın son güncellemesiyle gelecek olan cinsiyetsiz bir kişiye ait hamile emojisini eleştiri yağmuruna tuttu. Eleştirilerdeki ortak nokta ise, emojinin bir erkeğe ait olduğuna ilişkin yanılgı oldu.

Belirli bir cinsiyeti olmayan hamile bir kişinin emojisini de içeren yeni emoji listesi, geçen hafta Apple tarafından iOS 15.4 yazılım güncellemesinin yeni bir beta sürümünde kullanıma sunuldu.
Emojileri dahil etme kararı, yeni emojilerin piyasaya sürülmesi de dahil olmak üzere karakterlerin çevrimiçi nasıl görüntüleneceğini düzenleyen kar amacı gütmeyen bir endüstri kuruluşu olan Unicode Konsorsiyumu tarafından verildi.

ABD’de Cumhuriyetçilere yakın isimlerin emoji anlamayarak dalga geçmesi ise dikkat çekti. Fox News sunucusu Tucker Carlson, emojinin tanıtılmasının bir dezenformasyon biçimi olduğunu öne sürerek “beyler dikkatli olun sizin de başınıza gelebilir” diyerek dalga geçti. Donald Trump’ın Beyaz Saray Basın Sekreteri olarak görev yapan ve şu anda sağcı Newsmax ağında bir gösteriye ev sahipliği yapan Sean Spicer ise ‘Üniversitedeyken jeoloji dersi alarak bilim gereksinimini karşıladım – şimdi neyi kaçırdığımı görüyorum – bu biyoloji dersleri yeni hamile adam emojisini açıklamaya yardımcı olabilirdi.’ ifadelerini kullandı.

LİSTEDE HAMİLE BİR ERKEĞE AİT EMOJİ DE YER ALDI

Öte yandan hamile bir erkeğe ait emoji de yeni listeye dahil edildi. Emoji referans web sitesi olan Emojipedia’da, yeni ‘hamile erkek’ ve ‘hamile kişi’ emojisinin transseksüel erkekler ve ikili olmayan insanlar için hamileliğin mümkün olduğuna vurgu yapıldı.

 

 

İHD LGBTİ+ Komisyonu kuruldu