ABD’de “Bolsonaro ülkeden gönderilsin” çağrıları!

Yayın tarihi: 10 Ocak 2023 Salı 9:13 pm - Güncelleme: 10 Ocak 2023 Salı 9:13 pm

ABD’de Başkan Joe Biden’a, Brezilya’nın eski devlet başkanı Bolsonaro’yu ülkeden gönderme çağrısı yapanlar olduğu kaydedildi.

ABD’de Demokrat Parti’de Başkanı Joe Biden’a, Bolsonaro’yu ülkeden gönderme çağrısı yapanlar olduğu kaydedildi.

CNN’e konuşan Temsilciler Meclisi üyelerinden Joaquin Castro, “Bolsonaro Florida’da olmamalı. ABD, kendi ülkesi içinde terör kışkırtması yapan bu kişiye kucak açmamalı. Brezilya’ya geri gönderilmeli” dedi. Alexandria Ocasio-Cortez de benzer bir paylaşımda bulundu ve “Bolsonaro’nun Florida’da sığınmasına izin verilmemeli” dedi.

ABD’den Bolsonaro’nun iadesine ilişkin açıklama!

NE OLMUŞTU?

ABD Ulusal Güvenlik Danışmanı Jake Sullivan, Pazartesi günü yaptığı açıklamada, Brezilya hükümetinden Bolsonaro’nun vizesiyle ilgili “resmi bir talep” alınmadığını söyledi. Bolsonaro, Eylül 2018’de Minas Gerais eyaletindeki bir seçim mitingi sırasında saldırıya uğradı. Devamında da başkanlık seçimlerini kazandı.

Geçen yılın Ekim ayında, gergin bir kampanyanın ardından seçimde eski devlet başkanı Luiz Inácio Lula da Silva Lula’ya yenildi. Luiz Inácio Lula da Silva’nın Brezilya Devlet Başkanı olarak göreve başlamasından sadece bir hafta sonra, eski başkan Jair Bolsonaro’nun binlerce taraftarı ülkenin Kongre, Yüksek Mahkeme ve Başkanlık Sarayı’na baskın düzenledi.

Bolsonaro hastaneye kaldırıldı!

1500 kişi gözaltına alınırken; ülkede OHAL ilan eden Lula, başkent Brasilia’da güvenlik güçlerinin, saldırgan kalabalığı durdurmak için yeterince çaba göstermediğini söyledi.