ABD ve Avrupa’dan İsrail’e kara harekatı baskısı iddiası

Yayın tarihi: 21 Ekim 2023 Cumartesi 12:18 pm - Güncelleme: 21 Ekim 2023 Cumartesi 12:20 pm

İsrail basını, ABD ve Avrupa’nın Gazze Şeridi’ne olası kara harekatını geciktirmesi için Tel Aviv yönetimine baskı yaptığını yazdı.

İsrail-Hamas savaşı her geçen gün şiddetlenirken, abluka altındaki Gazze’ye kara harekatının yapılıp yapılmayacağı veya ne zaman yapılacağı merak konusu.

İsrail basını konuyla ilgili ABD ve Avrupa’dan bazı ülkelerin Gazze’ye kara harekatını geciktirmesi için Tel Aviv yönetimine baskı yaptığını yazdı.

Times of Israel’e konuşan ve adı açıklanmayan üst düzey bir yetkili, Hamas’ın silahlı kanadı İzzeddin el-Kassam Tugaylarının dün gece Katar arabuluculuğuyla 2 ABD vatandaşını serbest bırakmasına değinerek, ABD ve Avrupa’dan bazı ülkelerin, İsrail’in Gazze’ye kara harekatı başlatmayı ertelemesi konusunda sessizce baskı yaptığını ve bu saldırının öngörülebilir gelecekte ilave rehinelerin serbest bırakılması çabalarını sekteye uğratacağından korktuğunu söyledi.

Kassam Tugayları dün Katar’ın çabalarına karşılık Gazze’de esir tutulan ABD’li anne ve kızını insani sebeplerle serbest bıraktıklarını duyurmuştu.

Serbest bırakılan esirler gece saatlerinde İsrail tarafına ulaşmıştı.

İsrail yönetimi, Gazze’de Filistinli grupların elinde 200 civarı esir olduğunu belirtiyor.

Hamas-İsrail savaşında 15. gün! Refah Sınır Kapısı açıldı, ilk yardım TIR’ları Gazze’ye girdi

Biden’ın ‘İsrail kara operasyonunu ertelemeli’ yanıtına Beyaz Saray’dan düzeltme!

Hamas iki ABD’li rehineyi serbest bıraktı! Anne ve kızı Kızılhaç’a teslim oldu