Biden’ın ‘İsrail kara operasyonunu ertelemeli’ yanıtına Beyaz Saray’dan düzeltme!

Yayın tarihi: 21 Ekim 2023 Cumartesi 9:27 am - Güncelleme: 21 Ekim 2023 Cumartesi 9:31 am

ABD Başkanı Joe Biden’ın İsrail’e destek ziyaretinin ardından bir gazetecinin sorusuna verdiği yanıta Beyaz Saray’dan düzeltme geldi.

Hamas-İsrail çatışmaları 15. gününde de sürerken Gazze’de binlerce kişinin hayatını kaybettiği hastane katliamından bir gün sonra İsrail’e giderek “Asla yalnız kalmayacaksınız” mesajı veren ABD Başkanı Joe Biden, dün bölgeden dönüşünde yaptığı açıklamayla herkesi şaşırttı.

‘EVET’ YANITI HERKESİ ŞAŞIRTTI

İsrail’e 7 Ekim’de düzenlediği baskında onlarca kişiyi rehin alan Hamas’ın silahlı kanadı İzzeddin el-Kassam Tugayları, dün iki ABD’li esiri serbest bıraktığını açıkladı. Biden da, serbest bırakılan anne-kız için Katar ve İsrail’e teşekkür etti. Bunun ardından Biden, Air Force One uçağına binerken bir gazeteci kendisine “Daha fazla rehinenin çıkabilmesi için İsrail’in Gazze’ye olası kara operasyonunu durdurması gerekir mi?” sorusunun yöneltti. ABD Başkanı’nın bu soruya “Evet” demesi diğer gazetecileri şoke etti. Birçok yayın organı Biden’ın bu sözlerini son dakika haberi olarak paylaştı.

Hamas-İsrail savaşında 15. gün! İsrail saat verdi: Refah Sınır Kapısı bugün açılıyor

BEYAZ SARAY DÜZELTTİ

Tartışma yaratan açıklamayla ilgili Beyaz Saray’dan düzeltme gecikmedi. Beyaz Saray sözcüsü Ben LaBolt, “Başkan uzaktaydı ve soruyu tamamen duyamadı. ‘Daha fazla rehinenin serbest bırakıldığını görmek ister misiniz?’ gibi anladı. Başka bir konnuyla ilgili yorum yapmadı” dedi.