‘ABD Federal savcıları 7 ülkeden Erdoğan ailesinin banka bilgilerini resmen istedi!’ iddiası

Yayın tarihi: 25 Ekim 2019 Cuma 11:50 am - Güncelleme: 25 Ekim 2019 Cuma 5:07 pm

Amerika Birleşik Devletleri  ve Amerikan medyası kaynaklı bilgilere göre; ‘ABD Federal savcıları 7 ülkeden Erdoğan ailesinin banka bilgilerini resmen istediği’ ifade ediliyor.

ABD’li Cumhuriyetçi Senatör Lindsey Graham, diğer senatörle birlikte Türkiye’ye karşı yaptırımlar içeren bir yasa tasarısını Kongre’ye sunacağını Twitter’da açıklamıştı. Hazırlanan pakette askeri mali transferler, Halkbank, S-400 alımı, Erdoğan ve ailesinin mal varlığının araştırılması ve vize yaptırımlar bulunuyordu. Gazeteci Sebahattin Önkibar, “CIA’in elindeki bazı verileri, somut devlet bilgisine dönüştürmek istiyor” iddiasında bulundu.

Gazeteci Sebahattin Önkibar, Youtube kanalı üzerinden yayınladığı ve ABD’nin Cumhuriyetçi kanadına dayandırdığı haberinde, ‘ABD Federal savcıları 7 ülkeden Erdoğan ailesinin banka bilgilerini resmen istedi!’ diye konuştu.

‘Bugün bomba bir haberim var’

Önkibar haberi, “Gelelim gündeme, sevgili seyircilerin bugün bomba bir haberim var!” ifadesiyle duyurdu. Amerika Birleşik Devletleri kaynaklı haberinde “ABD Federal savcıları bu 7 ülkeden Erdoğan ailesinin banka bilgilerini resmen istediğini” aktardı. Önkibar, “Amerika Birleşik Devletleri evet! Manhattan kaynaklı… Oradan gelen avukat, bir hukukçu dosttan gelen ve oradaki medyaya da yansıyan önemli bir haberi paylaşıyorum” dedi.

Gazeteci Sebahattin Önkibar, Youtube kanalı üzerinden yayınladığı ve ABD’nin Cumhuriyetçi kanadına dayandırdığı haberinde şu ifadeleri kullandı:

“ABD Federal savcıları bu 7 ülkeden Erdoğan ailesinin banka bilgilerini resmen istedi. Manhattan kaynaklı… Oradan gelen avukat, bir hukukçu dosttan gelen ve oradaki medyaya da yansıyan önemli bir haberi paylaşıyorum. Amerika Federal Savcılık bürosu 7 ayrı ülkede Tayyip Erdoğan ve ailesi hakkında mal varlığı, bankalardaki mevduat varlığını isteyen taleplerde bulunmuş, yazılar yazılmış.

İşte Erdoğan ailesinin banka bilgilerinin istendiği ‘7 ülke’

Erdoğan ailesinin banka bilgilerinin istendiği ülkeler hangileri mi? İsviçre, İtalya, Macaristan, Katar, Singapur, Malezya, Çin… Bana aktarılanları aktarıyorum.

Amerika Birleşik devletlerinde yaşayan ve orada Cumhuriyetçi kanatta siyaset yapan bir isim. Benim de üniversite yıllarında tanıdığım bir isim dedi ki;  ‘Tayyip Erdoğan için harekete geçildi, düğmeye basıldı. Tamamen kuşatıldı. CIA’in elindeki bazı verileri, somut devlet bilgisine dönüştürmek istiyorlar” diye değerlendirme yaptı.

Berat Albayrak Binali Yıldırım çekişmesi Türk Telekom’a sıçradı!