Ümit Özdağ: Haziran-Kasım sürecine benzer şiddet dalgasını sığınmacılar üzerinden planlıyorlar

Yayın tarihi: 9 Mayıs 2022 Pazartesi 12:06 pm - Güncelleme: 9 Mayıs 2022 Pazartesi 12:27 pm

Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ İçişleri Bakanı Süleyman Soylu ile arasında yaşanan tartışmaya ilişkin basın toplantısı yaptı. Özdağ, “Soylu ve ekibi çok tehlikeli bir oyun oynuyor Haziran 2015 – Kasım 2015 arasındaki sürece benzer bir şiddet dalgasının bu sefer sığınmacılar üzerinden planlandığı anlaşılıyor.” dedi. Özdağ, Davutoğlu’na da çağrı yaptı.

Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ’ın açıklamalarından öne çıkanlar şöyle:

“Zafer Partisi’nin politikasından rahatsızlık duyanların başında İçişleri Bakanı Süleyman Soylu gelmektedir. Çünkü Soylu, Suriyelilerin sözde entegrasyon politikasını yürütürken Türk halkını yanlış yönlendirmekte ve yanlış bilgi vermekte, Türk halkına yalan söylemekte ve aldatmaktadır. Soylu’nun TGRT’deki hezeyanları ancak mağlubiyetlerin kızgınlığı ve Türk milletine karşı kurulmak istenen komplo çerçevesinde anlaşılabilir.”

Ümit Özdağ’dan Melih Gökçek’e: Seni perişan ederim

“ÇİLLER’İN ETRAFINDA GEZİYORDUN”

“TGRT’de benimle ilgili olarak Soylu, “Soros çocuğu” ifadesini kullanmıştır. Soros ve desteklediği vakıflar sığınmacıların Türkiye’de kalması için başından beri çalışmaktadır. Zafer Partisi de sığınmacıların vatanlarına dönmesi için çalışmaktadır. Soylu ise sığınmacıların Türkiye’de kalması için mücadele etmekte ve Soros’la aynı çizgiyi temsil etmektedir. Süleyman Soylu bana operasyon çocuğu demiş. Benim Türkiye Cumhuriyeti devletinin değişik kurumları için yurt içinde ve yurt dışında Türkiye’nin milli güvenliği konusunda kanunlar çerçevesinde ve yazılı görevlendirmeyle bazı operasyonlar yaptım doğrudur, bazı operasyonlar yönettiğim doğrudur. Ben bu ülke için alışırken Soylu, DYP ilçe başkanı olarak Tansu Çiller’in etrafında “anneciğim” diye geziyordun.”

Çakıcı’dan Ümit Özdağ’a: Sokak kabadayısı!

SOYLU’YA VİDEO TEPKİSİ

“Eğer ben istihbaratçıysam Süleyman Soylu bunu açıklamaktan dolayı hapse girer. Açıklanması yasaktır. Süleyman Soylu her zaman yaptığı bir şeyi yapıyor, yalan söylüyor. Soylu programa çıkmadan önce ne içtiyse, Türk kadınlarının, kızlarının videolarını çeken sapıkları savunuyor ama korumakla görevli olduğu Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlarını savunmuyor.”

HAZİRAN VE KASIM VURGUSU

“Soylu ve ekibi çok tehlikeli bir oyun oynuyor Haziran 2015 – Kasım 2015 arasındaki sürece benzer bir şiddet dalgasının bu sefer sığınmacılar üzerinden planlandığı anlaşılıyor. Bu noktada Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu’na sesleniyorum. Sayın Davutoğlu korkmayın, tehdit edildiğinizi kamuoyunda gördük, çıkın, Haziran – Kasım 2015 arasında ne olduğunu anlatın. Çünkü benzer bir çalışma tekrar başlamış görünüyor. Seçimlere giderken seçmeni terörize etmek, Zafer Partisi’ne karşı bir şiddet dalgası başlatarak provokatörler aracılığıyla eylemleri Zafer Partisi’ne mal etmek istiyorlar. Atamanlar diye bir grup sığınmacı ve kaçaklara karşı sosyal medya üzerinden şiddet propagandası yapmaktadır. Ne İçişleri Bakanlığı, ne Adalet Bakanlığı bu konuda soruşturma başlatmadı.”