Habertürk yazarı, AKP’li Yeliz’le atıştı: Faşist adam

Yayın tarihi: 22 Mart 2022 Salı 1:11 pm - Güncelleme: 22 Mart 2022 Salı 1:11 pm

HaberTürk yazarı Nihal Bengisu Karaca ile AKP’li vekil Ahmet Hamdi Çamlı arasında ‘Kuytul’ tartışması yaşandı.

Furkan Vakfı üyelerine polisin Adana’da sert müdahalesi hala gündemdeki yerini korurken, müdahale HaberTürk yazarı Nihal Bengisu Karaca ile AKP Milletvekili Ahmet Hamdi Çamlı arasında Twitter’da tartışmaya neden oldu.

Nihal Bengisu Karaca, “Nasıl bir zillettir bu? Dün üniversite kapılarında coplananan başörtülüler şimdi iktidarın sevmediği başörtülüleri darbetmeyi kendine hak görüyor” paylaşımını yaptı.

AKP Milletvekili Çamlı, Karaca’nın söz konusu tweet’ini alıntılayarak, “Kuytul ve iltisaklılarla elbirliği halinde iyi bir iş çıkardı. Sen de elinden geleni yapmışsın. Başörtülü iktidara ‘iktidarın sevmediği başörtülüler’ ifadesi, tam da Kuytulca” ifadelerini kullandı.

Furkan Vakfı üyelerine polisten çok sert müdahale

‘FAŞİST BİR ADAMSIN’

Karaca ise bu sözlere cevaben şu paylaşımı yaptı: “Kuytul’a karşıyım ama onlara yahut basın açıklaması yapmak isteyen silahsız şiddetsiz topluluklara böyle gaddarca muamele edilmesine de karşıyım. Bay Yeliz, ben Kuytul zihniyetine karşıyım, ama onlara yahut basın açıklaması yapmak isteyen silahsız şiddetsiz topluluklara böyle gaddarca muamele edilmesine de karşıyım. Çünkü ben bir demokratım ama sen Türkiye’de seçimler yasaklansa bile alkışlayacak faşist bir adamsın.”