Erdoğan NATO Zirvesi’ne katılacağını açıkladı

Yayın tarihi: 16 Mart 2022 Çarşamba 6:45 pm - Güncelleme: 16 Mart 2022 Çarşamba 6:45 pm

AKP’li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Polonya Cumhurbaşkanı Andrzej Duda ile Çankaya Köşkü’nde ortak basın toplantısı düzenledi. Erdoğan basın toplantısında 24 Mart’ta Brüksel’deki NATO Liderler Zirvesi’ne katılacağını, zirvede Rusya-Ukrayna arasındaki süreçle ilgili görüşmeler yapacaklarını duyurdu.

Polonyalı mevkidaşı ile Çankaya Köşkü’nde ortab basın toplantısı düzenleyen Erdoğan,  24 Mart’ta Brüksel’deki NATO Liderler Zirvesi’ne katılacağını açıkladı. Erdoğan katılacağı zirvede Rusya-Ukrayna arasındaki süreçle ilgili görüşmeler yapacaklarını bildirdi.

“DIŞİŞLERİ BAKANI UKRAYNA’YA GİDECEK”

Basın toplantısında açıklamalar yapan AKP’li Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Görüşmelerimizde ikili ilikşilerin yanı sıra Ukrayna-Rusya’daki son durumu ele aldık. İki NATO müttefiki olarak neler yapılabilir bunları yeniden zirvede değerlendireceğiz. Savaşın sona ermesi için diplomatik çabaların gösterilmesi konusunda mutabık kaldık. Dışişleri Bakanım bugün Moskova’da temaslarda bulunuyor, yarın da Ukranya’ya geçecek” dedi.

Polonya’nın 2 milyon mülteciye kapılarını açarak örnek bir duruş sergilediğini kaydeden Erdoğan, “Bu tavrından dolayı değerli dostum Duda’yı tebrik ediyorum” ifadesini kullandı.

“ERDOĞAN’IN BARIŞ İÇİN UĞRAŞTIĞINI BİLİYORUM”

Polonya Cumhurbaşkanı Duda ise, geçen sene Türkiye’yle savunma alanında çok güzel bir iş birliği başlattıklarını söyleyerek bu iş birliğini geliştirmeye devam edeceklerini açıkladı.

Duda, Cumhurbaşkanı Erdoğan’a teşekkürlerini ilettiğini ifadesini kullanaran “Ukrayna’da Barış için ne kadar çok uğraştığını biliyorum” dedi.

Lavrov ve Çavuşoğlu görüştü: Türkiye’nin yaklaşımı son derece dengeli! İşte dakika dakika tüm gelişmeler