‘KKTC’de Falyalı’nın ölümü sonrası Çakıcı dönemi başladı’ iddiası

Yayın tarihi: 22 Şubat 2022 Salı 12:58 pm - Güncelleme: 22 Şubat 2022 Salı 12:58 pm

Kıbrıs Girne’de silahlı saldırıya uğrayan Halil Falyalı‘nın ölümü sonrası skandal bir iddia ortaya atıldı.  T24 yazarı Tolga Şardan, Falyalı’nın öldürülmesi sonrası suç örgütü lideri Çakıcı’nın Kıbrıs’taki bir otelin kumarhanesini aldığını yazdı.

Şardan, “Falyalı cinayetinde gelinen nokta: KKTC’de şimdi kimler sahnede?” başlıklı yazısında “Kıbrıs’ta yaşanan adli olaylarda tespit edilen maddi delilleri inceleyecek polis kriminal laboratuvarı mevcut değil. Yerel polisin gerek olay yerinde topladığı, gerekse soruşturmaların sonraki aşamalarında el koyduğu her türlü delilin incelemesi Türkiye’de yapılıyor” dedi.

KRİMİNAL SONUÇLAR TÜRKİYE’DEN GÖNDERİLİYOR

“1985 tarihli KKTC Anayasası’nın geçici 10. maddesindeki “savunma ve işbirliği” hükmüne göre Kıbrıs’ın polis teşkilatı Türkiye’ye bağlı” olduğunu dile getiren Şardan, kriminal laboratuvar sonuçlarının Türkiye’den Kıbrıs’a gönderileceğini ifade etti.

Falyalı cinayetinde Söylemez Kardeşler ile 3 zanlı tutuklandı

“KARDEŞİ, FALYALI İLE TİCARİ FAALİYETLERİNİ AYIRDI”

Şardan yazısının devamında şunları söyledi: “Halil Falyalı’nın ölümünden sonra işlerini devralması beklenen kardeşi Hüsnü Falyalı’nın bir süre önce ağabeyi ile birlikte yürüttüğü işlerini tasfiye ettiğini öğrendim. Kardeş Falyalı’nın yakın zamanda ağabeyini koruyabilmek amacıyla işlerin bir bölümünden kurtulmayı teklif etti ancak olumlu yanıt alamayınca ağabeyinden ticari faaliyetlerini ayırdı.”

“ÇAKICI DA FAALİYETE BAŞLADI”

“Diğer bir önemli bilgi ise cezaevinden tahliye olduktan sonra yeniden piyasaya gireceği konuşulan yeraltı dünyasının ünlü isimlerinden Alaaddin Çakıcı, Kıbrıs’ta otel kumarhanesinin işletmeciliğini üstlendi. Böylelikle, Ada’da Sarallar grubundan sonra Çakıcı da faaliyete başlamış oldu.”

Yeraltı savaşları yer üstünde sürüyor! Çakıcı’nın yeğeninin aracına çapraz ateş