KKTC’den Falyalı açıklaması: Şaşkınlık ve hayretle takip ediyoruz

Yayın tarihi: 16 Şubat 2022 Çarşamba 9:55 am - Güncelleme: 16 Şubat 2022 Çarşamba 9:55 am

Kuzey Kıbrıs’taki Güvenlik Kuvvetleri Komutanlığı (GKK), Halil Falyalı cinayetinin faillerinin denizden sürat teknesiyle kaçtıkları yönündeki iddiaları ‘şaşkınlık ve hayretle’ takip ettiklerini açıkladı.

Kuzey Kıbrıs’taki Güvenlik Kuvvetleri Komutanlığı (GKK), Halil Falyalı cinayetinin faillerinin olayın hemen ertesinde denizden sürat teknesiyle kaçtıkları yönündeki iddialara ilişkin açıklama yaptı.

Basın Bürosu tarafından yapılan yazılı açıklamada, “Bazı kişilerce, geçtiğimiz hafta meydana gelen olaydaki canilerin denizden süratli bot ile kaçtığına dair söylemleri şaşkınlık ve hayretle takip edilmektedir” denildi.

Açıklamada, iddiaların aksine, saldırı sonrasında deniz alanında keşif ve gözetleme faaliyetlerinin en üst seviyeye çıkarıldığı, denizin o gün (8 Şubat) fırtınalı, sahile yakın yerlerde 1,5-2 metre, açık denizde ise 2-2,5 metre dalga olduğunu ve bu durumda küçük/süratli teknelerin seyre çıkamayacağı hatırlatıldı. Türkiye Sahil Güvenlik birimleri ile irtibata geçilerek onların da müteyakkız hale getirildiğine yer verilen açıklamada, böylece karşılıklı deniz yolunun tamamında keşif ve gözetlemenin azami şekilde icra edildiğine de değinildi.

Açıklamada, “Sonuçta, Polis Genel Müdürlüğü’nün 13 Şubat akşamında yaptığı basın açıklaması ile devam eden tahkikat sürecinde, faillere ve olayda kullanılan silahlara ulaşıldığı halkımız ile paylaşılmış ve gündemi işgal eden yorumlar beyhude kalmıştır” ifadeleri kullanıldı.

Falyalı cinayetinin nedeni, Kolombiya’da yakalanan 4,9 ton kokain iddiası

Halil Falyalı’nın taranan aracının görüntüsüne TELE1 ulaştı