Gazilerin şeref aylığının artışına yönelik kanun teklifine AKP ve MHP’den ret!

Yayın tarihi: 4 Ocak 2022 Salı 9:28 pm - Güncelleme: 4 Ocak 2022 Salı 9:36 pm

Gazilere verilen şeref aylığının asgari ücretin 1,5 katına çıkarılmasına yönelik sunulan kanun teklifi AKP ve MHP oylarıyla reddedildi.

CHP Hatay Milletvekili Mehmet Güzelmansur Meclis’e sunulan gazilerin şeref aylıklarının asgari ücretin 1,5 katına çıkarılmasına yönelik sundukları kanun teklifinin AKP ve MHP oylarıyla reddedildiğini açıkladı. Güzelmansur yaptığı paylaşımda şu ifadeleri kullandı:

“Size AKP’yi anlatayım; Az önce, TBMM Genel Kurulu’nda Gazilerimizin şeref aylığında eşitlik sağlayan, bu aylıkları asgari ücretin 1,5 katına çıkaran Kanun Teklifimin gündeme alınması AKP VE MHP OYLARIYLA REDDEDİLMİŞTİR. Yandaşın yararına değil çünkü doyuramadık”

Şeref aylığının düşük kalmasından yakınan ve eşitlik isteyen Türkiye Muharip Gaziler Derneği Genel Başkanı Beyazıt Yumuk, 2021 yılının Eylül ayında yaptığı açıklamada “1994’te ilk maaş bağlandığında herkes eşitti. 2007’de güvencesi olanlar ve olmayanlara ikiye ayrıldı. Güvencesi olmayanlara 2.659 lira, olanlara ise 1.227 lira veriliyor. 2015 yılına kadar TOKİ, gaziler için yüzde 5 kontenjan ayırıyordu, onu da kaldırdı” ifadelerinde bulunmuştu.

Şehit Fethi Sekin’in babası ve iş arkadaşları şehidi ölümünün 5. yılında andı